Ercan Jan Aktaş’ın “Gitmek” adlı romanı Kaos Çocuk Parkı Yayınları’nın (KÇP) Ayol Serisi’nden yayınlandı.

Önder Birol Bıyık kitap hakkındaki değerlendirmesinde şöyle diyor:

"Ercan Jan Aktaş Gitmek romanında 90'lı ve 2000'li yılların siyasi panoramasını arka plan olarak kullanmakla kalmıyor, dönemin öğrenci gençliğinin içsel çatışmalarını, parti birey çelişkisi içinde etik yüzleşmelerini, mücadele için belki en ağır bedelleri öderken ismi hiç anılmayan bir kuşağın trajedisini roman kurgusu içinde başarıyla işliyor. Yazarın dilindeki sıcaklık, duygulu sesi, sadelikteki zenginleşme yaşanmışlığın derin izlerinden el alıyor. Gitmek gitmekte tereddüt etmeyen üniversite gençliğinin romanı…"

ERCAN JAN AKTAŞ KİMDİR?

Sosyal bilimci, yazar. Ortaokul ve Lise öğrencisi iken sol ve sosyalist düşünceler ile tanışır. İlk küçük örgütlenmeleri o zaman başlar. Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi iken politik nedenlerle tutuklanır, dokuz yıl dört ay on beş gün sonra özgürlüğüne kavuştuğunda ilk önce vicdani reddini deklere eder.

Sosyal bilim çalışmalarına Ortadoğu Tarih Akademisi Girişimi ve Dut Ağacı Kolektifi bünyesinde bir grup arkadaşı ile devam eder. Bu süreçte travma, yüzleşme ve toplumsal barış üzerine yaptıkları iki çalışmanın “Ben Öldüm Beni Sen Anlat”(Belge Yayınları – 2006) ve “Öykülerle 12 Eylül” (Kolektif – 2013) adları ile kitaplaştırılmasında yer alır.

Kendisinin bu iki kitap dışında “Sertav Çiya’ya Mektuplar” (Vate Yayınları – 2008) adlı deneme kitabı bulunmaktadır.

Bilgi Üniversitesinde STK eğitimi alır. Ve sırasıyla savaş karşıtı hareket, İstanbul Toplumsal Ekoloji Platformu, Barış İçin Vicdani Ret Platformu, Vicdani Ret Derneği, Dut Ağacı Sosyal Bilim Araştırmaları ve Dayanışma Derneği’nde uzun yıllar vicdani reddin toplumsallaşması, toplumsal barış, travma ve yüzleşme konularında aktif olarak çalışmalar içinde bulunur. Bu konularda seminerler konferanslar verirken çeşitli site, gazete ve dergilere yazılar yazar.

Politik nedenlerden dolayı son üç yıldır Fransa’da yaşamaya devam ederken EHESS (Ecole des Hautes Etudes en Scıences Socıales)’te master’a, Barış İçin Vicdani Ret çalışma grubunda (Objection de Conscience Pour La Paix) vicdani ret ve anti-militarizm üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan DemokratHaber.Org ve Kedistan.net sitelerinde, zaman zaman da Özgür Politika gazetesinde yazılar yazmaya, haberler, röportajlar yapmaya devam etmekte.

Kitabın online satış sitesi:

https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=1954675&sid=VVE0aWM1c0EySENvd3dNSTFfMw==