Bolu'dan İzmir Buca Kırıklar Cezaevi'ne sürgün edilen Aydın Akış’a, battaniye, elbise ve özel eşyaları verilmediği ve kaldığı odaya baskın yapılarak semaverine el konulduğu belirtildi. 

Bolu F Tipi Cezaevi'nden yaklaşık 1 ay önce İzmir Buca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sürgün edilen Aydın Akış'a, battaniye, elbise ve özel eşyalarının verilmediği belirtildi. Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (EGE-TUHAYDER) Üyesi Leyla Kaygısız, konuyla ilgili 6 Aralık'ta Akış ile cezaevinde görüştü. Görüşmede, cezaevi yönetiminin kendisine battaniye, elbise ve özel eşyalarını vermediğini anlatan Akış, kendisine yönelik keyfi bir muamelenin olduğunu aktardı. 

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Akış, Kaygısız'a şu aktarımlarda bulundu: “Bir aydır üstüme atacak battaniye verilmiyor. Gerekçesini sorduğumda sürekli 'vereceğiz' diyorlar ama hala battaniye verilmedi. Soğukta yatıyorum. Geçen hafta cezaevi yönetimi keyfi bir şekilde 3 arkadaşımla kaldığım odaya baskın yaparak semaverimize de el koydu. Çay içmemizi dahi istemiyorlar. Kırıklar'da tutuklulara karşı işkence ve kötü muamele çok fazla. Bütün odalara kameralar yerleştirtilirmiş, bu da üzerimizde psikolojik baskı yaratıyor. Siyasi tutukluların birbirini görmemesi için revir saatleri değiştirildi. Kamuoyunun bu baskılara son vermesi için duyarlılık çağrısında bulunuyorum.” 

Kaynak: MA