Almanya'yı ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul seçimlerinin iptal edildiği süreçte "YSK üyelerine ahmak diyerek hakaret ettiği" iddiasıyla ve siyasi yasak talebiyle yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu telefonla aradı.

Kılıçdaroğlu'nun, dava hakkında bilgi aldığı belirtildi.

'KILIÇDAROĞLU DÖNEBİLİR, ÖZEL UÇAK HAZIRLIĞA BAŞLADI'

Kılıçdaroğlu ile birlikte Berlin'de bulunan gazetecilerden İsmail Saymaz, 15 dakika süren telefon görüşmesinde İmamoğlu'nun davaya ilişkin bütün ihtimalleri anlattığını söyledi.

Saymaz'ın aktarımına göre, bu konuşmadan sonra Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin Türkiye'ye dönmesi ihtimalinin doğduğunu ve bu senaryo çerçevesinde özel bir uçağın dönüş için hazırda tutulacağını söyledi.

Saymaz, bu durumun CHP liderinin kesin dönüş kararı aldığı anlamına gelmediğini, gelişmelerin izlendiğini vurguladı.

İMAMOĞLU İSTANBULLULARI SARAÇHANE'YE ÇAĞIRDI

İmamoğlu, hakkında siyasi yasak ve 4 yıl 1 ay hapis cezası istenen davanın bugünkü duruşmasına yaklaşık üç ara verilmesinin ardından, İstanbullulara İBB binasının önünde toplanma çağrısında bulunmuştu.

İBB Başkanı, karar açıklanması beklenen duruşma öncesinde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" dedi.