CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOGG'un fabrika açılışına davetli olduğu halde katılmayacağını belirterek, "Erdoğan ve şurekası bu özel girişimi siyasi şova dönüştürme gayreti içinde" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Öztrak, Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TOGG'un 29 Ekim'de yapılacak törenine davet edildiğine dair duyumlarla ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'na TOGG'un fabrika açılışı için davet geldiğini kaydeden Öztrak, "Sayın Genel Başkanımızın katılmayacağını ancak en kısa sürede TOGG'u yerinde ziyaret edeceğini kamuoyuna duyurur TOGG'a başarılı bir lansman dileriz" ifadelerine yer verdi.

'SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRME GAYRETİ İÇİNDELER'

Kılıçdaroğlu'nun daveti neden kabul etmediğini de açıklayan Öztrak, şunları kaydetti:

"TOGG Türkiye'nin mobilitenin teknolojilerinde söz sahibi bir ülke olmak için doğru zamanda yola çıkmış hepimizi gururlandıran bir özel kesim girişimidir. Doğru yapılan, iyi yönetilen her projenin destekçisi olduğumuzu daha önce söylemiştik. Bu davet şirket yönetiminden gelseydi seve seve katılır, seri üretim bandından inecek ilk aracı da ayakta alkışlardık. Ancak Erdoğan ve şurekası bu özel girişimin gerçekleştirdiği özel bir projeyi siyasi şova dönüştürme gayreti içinde. Davetin saraydan gelmesi, bakanlığın sanki özel bir şirketin kurumu gibi davranması bu örnek projeyi siyasileştirmekten başka bir şey değildir. İktidar bu yaklaşımı ile özel kesim girişimi olan TOGG'a vermektedir. Bu sebeplerle davete Sayın Genel Başkanımızın katılmayacağını ancak en kısa sürede TOGG'u yerinde ziyaret edeceğini kamuoyuna duyurur TOGG'a başarılı bir lansman dileriz."

'KORKUSUNU VE TELAŞINI ANLIYORUZ'

Öztrak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soru üzerine ise “Bu yorumu ilk yapan Erdoğan. Biz Erdoğan’ın korkusunu ve telaşını anlıyoruz ama biraz daha sabredecek. Kendisi de milletimizle birlikte aynı anda altı parti genel başkanının ağzından 13. Cumhurbaşkanı’nın ismini duyacak” dedi.