Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Bursa Millet Buluşması'nda yurttaşlarla bir araya geldi.

“Bu seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek” diyen Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum, seçimden sonra istediğiniz gibi tweet atacaksınız, kimse kapınıza dayanmayacak" dedi.

Buluşmada sözü ilk olarak Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu aldı.

Temel Karamollaoğlu'nun açıklamasının satırbaşları şöyle:

'SARAYLARDA OTURANLAR MİLLETİN DERDİNDEN ANLAMAZ'

"Cumhurbaşkanlığı sistemi adeta diktatörlüğe döndü. Bir kişi konuşuyor, karar veriyor. Meclis dahi herkes onun peşinden gidiyor. Atacağımız ilk adım bu sistemi değiştirmek olacak. Arkasından da mutlaka adaleti tesis edeceğiz."

"Saraylarda oturanlar milletin derdinden anlamaz. Anlarım zannederler ama anlamazlar. Dünyayı bile görmekten acizler. Gözlerini dünyanın güçlü kabul edilen ülkelerine çevirsinler, ABD Başkanının ‘beyaz ev’de oturduğunu görürler Saray değil. İngiliz Başbakanı Downing Street denilen bir caddede 10 numaralı evde oturur. Ama biz öyle şeylere rıza gösteremeyiz. İlle de saray olacak. Saray yetmiyor, yazlığı ayrı kışlığı ayrı mevsimlik saraylarımız var. Biz bu sistemi değiştirelim bakın problemler nasıl çözülüyor."

"Sistem değişmeden rakamların manası olmaz. Sistemi değiştireceğiz ve adil bir düzen kuracağız. Bütün vatandaşlarımızın milli gelirden adil bir pay almasını sağlayacağız. Açlık, yoksulluk sınırı değil; bunların üstündeki rakamı her çalışana, herkese verebilmeliyiz. Bu sistemi değiştirmeden insanımızın yüzünün gülmesi mümkün değil."

'TEK BİR KİŞİNİN KEYFİNE TESLİM EDEMEZSİNİZ'

Ali Babacan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Karamollaoğlu'nun ardından sahneye Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geldi. Babacan, "Ülkenin kaderini tek bir kişiye emanet edemezsiniz, Erdoğan'a teslim etmeyin ve şu tek kişilik seçimi değişelim" diye konuştu.

"Nasıl evinizin, hayatınızın kaderini tek bir kişiye bağlamazsanız ülkenin kaderini de tek bir kişinin keyfine teslim edemezsiniz. Bu ülkenin kaderini tek kişiye, Erdoğan'a teslim edemezsiniz. Bir kişinin hatası yüzünden 86 milyonun yoksullaşmasına müsaade etmeyin. Gelin hep beraber tek kişilik sistemi değiştirelim. Bu seçim sistem değişikliği seçimi.

"Birleşe birleşe, ilk turda kazanacağız. Ülkemizin yarınlarını hep beraber inşa edeceğimizi biliyoruz. Omuz omuza çalışacağız. Türkiye kimsenin gelişigüzel deney yapacağı bir laboratuvar değil, 86 milyon da kobay değil. Türkiye birden büyüktür!"

'İKTİDAR MİLLİ MANEVİ DEĞERLERİMİZİ DE İSTİSMAR EDEREK BİZİ TEHDİT EDİYOR'

Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasında satır başları şöyle:

14 Mayıs günü seçimi kaybedeceğini gören iktidar milli manevi değerlerimizi de istismar ederek bizi tehdit ediyor. Bugün iktidarda bulunanlar bize dönüp ‘Devlet bizim mülkümüz’ diyorlar. Erdoğan, Bahçeli dönüp bize parmak sallıyor. Biz de onlara diyoruz ki devlet bizim için ulu sultan Osman Gazi Han’dan emanettir. Kimseye çiğnetmeyiz, kimseye böldürtmeyiz.

Ülkede kendinden farklı düşünenlere küffar diyen bir yönetim varsa hesap sormak dinen de bizim borcumuzdur. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte din ve vicdan özgürlüğü teminat altına alınacak. Hiç kimse inancından, fikrinden dolayı mahkum edilemeyecek.

Kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

“Hepinize söz Türkiye kazanacak, biz kazanacağız, beraber kazanacağız.”

“Sandığa bir bayram havası içerisinde gideceğiz. Kahvaltımızı yapacağız, beraber gideceğiz, bayram havası içerisinde oyumuzu kullanacağız. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. Benim size bir sözüm var; 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Hiçbir ayrım yapmayacağım, herkesi kucaklayacağım.”

“Bu seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek. Gençler ilk sözüm size; biliyorum tweet attığınız zaman anneleriniz, babalarınız “Başımız belaya girer diyorlar. Ama ben size söz veriyorum, seçimden sonra istediğiniz gibi tweet atabileceksiniz, hiç kimse dayanmayacak kapınıza. Özgürce yaşayacaksınız bu ülkede.”

“Bursa yeşil Bursa diye tanınırdı. Yeşilliği büyük ölçüde kayboldu. Hava kirliliğinin farkındayı Göreceksiniz bütün kentler yaşanabilir olacak.”

“Bir söz daha istiyorum sizden: Sandığa giderken geçen seçimlerde AKP’ye veya MHP’ye oy veren bir kardeşimizi de ikna edeceksiniz. Mutfaklarda yangın var gel kardeşim Kılıçdaroğlu diye bir adam var, gel birlikte deneyelim ve Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı koltuğuna hep beraber oturtalım. Bu zor bir görev. İkna edeceksiniz.”

“Neredeyse komşu komşuyu sorgulamaya başladı; kimliği ne, inancı ne diye. Herkesin kimliği başımın üstüne, herkesin inancı başımın üstüne. Bizim iki kırmızı çizgimiz var; bayrağımız ve vatanımız.

Askere gidenler bilirler; hudut namustur diye yazar. Ama hudutlarımız yol geçen hanına döndü. Afganistan'dan Suriye'den gelen geliyor. Söz en geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerine yollayacağız. Şimdi onların oylarına talip oluyorlar.

*Türkiye'de hiç kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Benim saraylar oturmak gibi bir niyetim yok. Sizler gibi yaşıyorum, evimdeyim, huzur içindeyim. Saraylarda değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankaya köşkünde olacağım.

*Bir tarafa yazın! Bay Kemal Türkiye'yi adaletle yönetecek!

*Bütün köylerde okulları açacağız, öğrenciler, öğretmenler köylere gidecek. Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin öğretmen atama yapacağım. Köyde çalışan kadının güvencesi sosyal devlet olacak. Onlara her türlü güvenceyi sağlayacağız. Aile Desteği Sigortası ile Bay Kemal'in Cumhurbaşkanlığı'nda hiçbir çocuk aç yatağa girmeyecek, hiçbir ailenin suyu, elektriği kesilmeyecek!

*Diyorlar ki parayı nerden bulacaksın? Sen 5'li çeteye baronlara bulacakta ben vatandaşıma mı bulamayacağım? Onlar yandaşa ben vatandaşa! Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim!

*Ye, ye doyamadılar! Hepsini götürdüler yurtdışına... Hepsini getireceğim! Sinan Ateş'in mezarına uğradık. Bir hocamız Fatiha'yı okudu. Benim adım Kemalse Sinan Ateş'in katillerini bulup kulaklarından tutup adalete teslim edeceğiz! Hiç kimse endişelenmesin. Aynı şekilde Gaffar Okkan'ın katillerini bulup kulaklarından tutup adalete teslim edeceğiz!"