CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak 6 Mart’ta Saadet Partisi ev sahipliğinde açıklandı. Kılıçdaroğlu’nun henüz miting programı netleşmediği belirtilirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, ilk ziyaretine ilişkin “Deprem bölgesine gidecek. Kahramanmaraş’ta olacak. Orada acılar hâlâ taze” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan Sarp Sağkal’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun henüz netleşen bir miting programı ya da il ziyareti olmadığını söyleyen kurmayları, “Daha fazla sahada olacak. Grup kürsüsüne veda nedeni de bundan. Yaz döneminde yaptığı gibi farklı illerde grup toplantısı gibi konuşmalarına devam edecek. Açıklanacak seçim takvimine göre de programı netleşecek. Tabii ki ortak mitingler de olacak” bilgisini paylaştı.

‘İLK ZİYARET MARAŞ’A

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Kılıçdaroğlu’nun ilk ziyaretine ilişkin “Deprem bölgesine gidecek. Kahramanmaraş’ta olacak. Orada acılar hâlâ taze” ifadeleri kullandı.

ERKEK’TEN HDP AÇIKLAMASI

HDP’ye veya adaylık ilanı sonrası başka bir partiye ziyaret olup olmayacağına ilişkin Erkek, “Henüz bir program yok. Tek adam rejimine karşı bu demokrasi mücadelesine herkesin katılması lazım” dedi.