Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Afrin operasyonuna karşı çağrı yapan Türk Tabipleri Birliği için 'terörist seviciler' diye suçlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir yazılı açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada, Erdoğan'ın TTB'yi hedef göstermesinin kabul edilemez olduğu ifade edilirken, Kıbrıs’ta Afrika gazetesine yapılan saldırı anımsatıldı.

Açıklamada,"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama aynı zamanda tehlikelidir. Çünkü bu tür açıklamaları devlet kurumları ve yetkilileri dışında da bazı kesimler tarafından emir olarak telakki edilmekte ve hedef haline gelen kurumlar saldırıya uğramaktadır. Kıbrıs’ta yayınlanan Afrika Gazetesine yönelik linç girişimi bunun son örneğidir" denildi.

TTB'nin “Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir" sözlerini hatırlatan KESK Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı'nın bu tespitlerin neresine karşı çıktığını sordu?

Özellikle TTB'nin açıklamasında, Erdoğan'ı en çok "Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır" sözlerinin rahatsız ettiğini savunan KESK, bunun gerekçesini "iktidarları boyunca geldiğimiz nokta daha çok adaletsizlik, eşitsizlik, baskı, çatışma ve bunun sürekli hale getirilmesidir!" sözleriyle açıkladı.

KESK'in TTB'nin metnini sahiplendiğini ve TTB ile dayanışma içinde olduğu belirtilen açıklamada, "Kaderini ve iktidarını daha çok savaş, daha çok çatışmaya bağlayanlara, barış talebimizi ve haykırışımızı boğmaya çalışanlara karşı bir kez daha “Savaşa hayır, barış hemen şimdi!” diyoruz. TTB’ye yönelik Cumhurbaşkanı ile kimi yandaş kurum ve medya tarafından başlatılan karalama kampanyasını ve hedef gösterme tutumunu kınadığımızı belirtiyoruz" sözlerine yer verildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı kesimler iyi duysunlar. Belki bilmiyorlardır, bilsinler. Bugün operasyonun 7. günü. 343 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Bunlar tespit edilenler ve bundan rahatsız olan, sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim 'Savaşa hayır' diye bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin bugüne kadar 'Barışa evet' dediklerini de duymadık. Bunların barışla filan alakası yok" demişti.

Kaynak: BirGün