KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Maraş katliamının 36’ıncı yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Maraş katliamının 12 Eylül darbesinin zeminini hazırlamak için derin devlet güçleri tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Maraş katliamının 37’inci yıldönümünde bu katliamı gerçekleştirenleri kınadı. Açıklamada ise, Maraş katliamının özgürlük ve demokrasi mücadelesini bastırmak için planlanan 12 Eylül darbesinin zeminini hazırlamak için derin devlet güçleri tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

Egemen ve tekelci sisteme muhalefeti nedeniyle her zanamn sistemin boy hedefi olan Aleviler, buna rağmen asla ezilenden yana olmaktan geri durmamıştır. Zalime karşı sürekli olarak mazlumdan yana konumlanmak bir yandan Alevi toplum ve kültürünü zalimin en temel hedefi durumuna getirirken, öbür yandan onu demokratik toplumun öncü güç ve değerlerinden en başat olanı haline getirmiştir. Maraş katliamı Alevi toplumunun bu tarihsel misyonu ve onurlu duruşunun bir bedeli olarak gerçekleşmiştir. Canları pahasına da olsa, insanlık onurunun en somut ifadeleri olan demokratik değerleri, yani inancını, kültürünü, eşitliğini ve özgürlüğünü savunan canları şahadetlerinin 35. Yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Bu menfur katliamı gerçekleştirenleri de nefretle kınıyoruz.

Kaynak: İMC