Dersim Merkez Siheng Mahallesi’nde bir kafede çıkan kavgada havaya ateş açılması üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin, yolda yürüyen Doğukan Gül ve arkadaşlarını, "Siz niye hızlı yürüyorsunuz? Siz misiniz o?" diyerek gözaltına alarak karakolda darp etmeleri olayıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre polislerin Doğukan Gül ve arkadaşlarını gözaltına almalarına neden olan havaya ateş açan kişilerin Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan'ın korumaları olduğu ortaya çıktı. Valilik korumalarından birisinin silahını olay yerinde düşürdüğü belirlendi. Bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda da vali korumalarının 3 araç ile emniyete girdikleri ve toplam 12 kişi oldukları görüldü.

Doğukan Gül ve gözaltına alınan 2 arkadaşı, polis merkezinde darp edilmelerinin ardından gece yarısı Tunceli Devlet Hastanesi acil bölümüne götürülerek muayene ettirilmişti. Gül ve arkadaşları polis merkezinde kendilerini döven valilik korumalarını görünce 'Hem bizi dövüyorsunuz hem rapor almaya geliyorsunuz' diyerek tepki göstermişti.

CHP'Lİ POLAT: TAKİPÇİSİYİM

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, polis merkezinde yaşanan işkence iddialarının takipçisi olacağını söyledi. Yetkililer ile yaptığı görüşmelerin sürdüğünü ve olayın soruşturulduğunu belirten Şaroğlu, "İşkence insanlık suçudur, asla tasvip etmemiz mümkün değil. Olay, bütün boyutları ile ortaya çıkarılmalı. Karakol içinde kamera var, bölgede güvenlik ve MOBESE kameraları var, her şey kamuoyu ile paylaşılmalı. Karakol içinde işkence olayına karıştığı iddia edilen polis memurları görevlerinin başında duruyor. Bunlar açığa alınmalı. Hem adli hem idari işlem başlatılmış, idari işlemin daha sağlıklı yürütülmesi için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istenmiş. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı adli soruşturmayı da Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yürütecek. Umarız olay tüm boyutları ile ortaya çıkar ve suçlular adalet önüne çıkarılır" dedi.