İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen “Rojava devrimi ve kadın direnişi” konulu panelde konuşan HDP Milletvekili Gülser Yıldırım “Rojava’da kadın eliyle özgürlük gelişiyor” dedi.

İstanbul Üniversitesi’nde Genç Vizyon Fikir ve Kültür Kulübü tarafından “Rojava devrimi ve kadın direnişi” konulu panel gerçekleştirdi.

Panele Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Özgür Hukukçular Derneği Eşbaşkanı Avukat Ercan Kanar ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazan Üstündağ’ın konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan Gülser Yıldırım Rojava’da kadın eliyle özgürlük gelişiyor diyerek Kobani’de Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) verdiği özgürlük mücadelesinin tüm Kürdistan ve dünyanın özgürlük mücadelesi olduğunu belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı FigenYüksekdağ ise bir hakikat olarak varlığını sürdüren Rojava Devrimi’nin başka bir devrim olan kadın devrimi ile iç içe geliştiğini belirterek “Rojava Devrimi’nin ezenler-ezilenler, erkek-kadın arasındaki çelişkiye çomak soktuğunu,ezilenlerden ve kadından yana bir duruş sergilendi” dedi. (İMC)