Dersim’de 38 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku için arama çalışmaları sürerken, Diyarbakır’da ESP il binasına giden polis, Doku’yu sordu. Konuya ilişkin konuşan ESP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Erkan Keskin, “Asıl sorumlular bulunması gerekirken, gelip bize soruldu. Biz de Gülistan nerede kaybolmuşsa orda arayın diyoruz” dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Örgütü, Munzur Üniversitesi’nde okuyan ve 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Gülistan Doku’nun polisin parti binalarına gelerek sormasına ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına ESP yöneticileri, Özgür Genç Kadınlar (ÖGK), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyeleri katıldı. “Gülistan Doku nerede”, “Biz soruyoruz Gülistan Doku Nerede”, “Yaşamak istiyoruz” yazılı dövizlerin taşındığı basın toplantısında konuşan ESP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Erkan Keskin, polisin, Gülistan Doku’nun il örgütlerine geldiğine dönük ihbar aldıklarını ve Doku’nun nerede olduğunun kendilerine sorulduğunu söyledi. Keskin,  “Gülistan ile ilgili farklı bir durum ile karşılaştık. Polis, bugün partimize gelip yapılan bir ihbarı gerekçe göstererek Doku’nun burada olup olmadığını sordu. Herkes Dersim’de kaybolduğunu söylüyor. Sorumlu Zainal Abarokov olarak görülüyor. Asıl sorumlular bulunması gerekirken, gelip bize soruldu. Biz de Gülistan nerede kaybolmuşsa orda arayın diyoruz. Bize sorulmasını anlayabilmiş değiliz. Gülistan’ın daha önce ne partimize ne de parti binamıza geliş gidişi yok, anlamış değiliz” dedi.

‘SORUŞTURMANIN YÖNÜ SAPTIRILIYOR’

SKM Üyesi Satiye Ok ise polisin parti binalarına gelerek Gülistan’ı sormasıyla soruşturmanın yönünün saptırılmak istendiğine işaret etti. Ok, “Kamuoyu bilgilendirme ihtiyacı duyduk. Emniyetin gelip bizden sorulmasını basit olarak algılamıyoruz. Bunu provokatif olarak değerlendiriyoruz. Gülistan kaybolduğu günden bu yana ESP, ÖGK ve SKM olarak her gün soruyoruz. Gülistan’ın Dersim’de aranması gerekirken, gelip Diyarbakır parti binamızda sormaları manidardır. Olayın yönünü değiştirmek istiyorlar. Bunu aynı zamanda kadın mücadelesine gözdağı vermek olarak görüyoruz. Erkekleri koruyan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz dedik. Gerçek adalet gerçekleşene dek mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı