2014'te IŞİD mensuplarının Şengal’e yönelik soykırımında yüzlerce kadın ile birlikte köyünden kaçırılıp aylar boyunca esarette kalan Êzîdî Kürt aktivist Nadia Murad Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiş, George Clooney'in eşi Amal Clooney ile BM'de yaşadıklarını anlatmış, bir kitap yazmış ve BM İyi Niyet Elçisi olmuştu.

2016 yılında İngiliz parlamenterler ve insan hakları kuruluşları ile gerçekleştirdiği bir dizi görüşme kapsamında İngiltere’ye ziyarette bulunan Nadia Murad ile muhabir olarak görüşme gerçekleştiren sanatçı Suna Alan, bu görüşmeden çok etkilendi. Bunun üzerine aynı yıl içerisinde Daesh tarafından esir edilen Êzîdî Kürt kadınları için iki ayrı destek konseri gerçekleştiren Alan, daha fazla farkındalık yaratmak amacıyla ''Nadia'' isimli şarkısını besteledi.

Sanatçı Alan ''Nadia Murad ile yaklaşık bir saatlik görüşmemiz ardından ciddi bir sarsılma yaşadım. Gencecik bedenine bu kadar acıyı sığdırabilmiş bu kadının kırılgan sesinde ve buz kesen gözlerinde barbarlar tarafından esir edilmiş tüm Kürt kadınlarının çığlığı vardı. Dini, ırkı, sınıfı ve cinsiyeti her ne olursa olsun herkesin desteğini bekliyordu. O konuştukça omuzlarımdaki ağırlığı daha çok hissettim. Dinlediklerim sonrası uzun bir süre kendimi çok huzursuz hissettim. Ardından aynı yıl içerisinde barbarlar tarafından esir edilen Êzîdî Kürt kadınlarına yönelik çalışma yürüten Êzîdî ve kadın kurumlarına destek amacıyla iki konser organize ettim. Sonrasında bu beste şekillenmeye başladı. Nadia şahsında Kürt kadını ve Kürdün hikayesidir bu aslında. Tüm acılarına rağmen diz çökmeyen aksine umudu hep diri olanların hikayesi... '' dedi.