Van Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kürtlere yönelik ağır hakaretler içeren yazıyı kaleme alan Candaş Tolga Işık ile yazının yayınlandığı Posta gazetesini protesto ederek, Posta gazetesi ve Doğan Grubu'nu ait yayınları boykot etme çağrısında bulundu.

Van Adliyesi önünde bir araya gelen Van Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Doğan Haber Ajansı Van Bölge Temsilciliği binası önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. KESK Şubeler Platformu üyelerinin de destek verdiği yürüyüşten sonra kadınlar binanın önüne siyah çelenk bıraktı. Kürt halkına hakaret içeren yazıyı kaleme alan Candaş Tolga Işık'ı ve yazıyı yayınlayan Posta gazetesini kınamak amacıyla bina önünde açıklama yapan Kadın Meclisi Üyesi Perihan Dostgül, bilinçaltında sapıkça düşünceleri olan Posta Gazetesi Yazarı Candaş Tolga Işık'ın yazdığı yazıyla Kürt halkına hakaret ettiğini belirterek, yazılan yazıyı ve yayınlayan kuruluşu kınadı.

Dostgül, "Sürekli inkar ve asimilasyonla tanımlanan Kürtler; kuyruklu, cahil, saldırgan, eğitimsiz gibi atıflarla her türlü hakarete maruz bırakılmış ve kenti topraklarında ötekileştirmeye çalışılmıştır. Sistemin oluşturduğu bu zihniyet, çeşitli yayın kuruluşları aracılığıyla dönem dönem ayrı davranışları sergilemiştir" dedi.

Doğan Grubuna ait olan Posta gazetesinde yazıyı yayınlayan zihniyetin de aynı zihniyet olduğuna işaret eden Dostgül, yazarın özür dilemesinin "çamur at izi kalsın" mantığından öteye gitmediğini dile getirdi. Kendisine "Aydın" diyen, aslında "Yarı aydın" dahi olmayan bu anlayıştaki insanların yıllardır Kürt halkının dili ve kültürünü ötekileştirmeye çalıştığını kaydeden Dostgül, şöyle devam etti: "Kürtler bu güne kadar yapılan bütün baskılara ve geri bırakılmışlığa rağmen dilinden ve kültüründen vazgeçmemiştir. Bundan sonrada da asla vazgeçmeyecektir. Bugün burada Kürt halkını rencide ederek, bunun üzerinde pirim elde etmeye çalışan Candaş Tolga Işık'ı kınıyoruz. Buradan çağrımız Posta gazetesi ve Doğan Grubunun gerekeni yapmasıdır. Ayrıca ağzı salyalı faşist yazar bozuntusunu yazı yazdığı bütün yayın organlarını bütün kamuoyu tarafından protesto etmeye çağırıyoruz."

Yapılan açıklamadan sonra grup dağıldı.

ANF