Kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın, "Devletin koruması altında ölen kadın yok" sözlerine tepki göstermek amacıyla Cağaloğlu'nda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nü işgal etti.

Siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinden bir grup kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın, "Devletin koruması altında ölen kadın yok" sözlerine tepki göstermek için Cağaloğlu'ndaki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'nü işgal etti. İşgal için İl Müdürlüğü'nün bulunduğu binaya girmek isteyen kadınlar, binadaki güvenlik personelinin engellemesine rağmen işgal eylemini gerçekleştirerek, "Her yerde kadın cinayeti, meclis olağanüstü toplansın!" yazılı pankart açtı. "Kadınız, öfkeliyiz, peşinizdeyiz", "Kadın cinayetleri her yerde" yazılı döviz açan kadınlar sık sık, "Boşanmayı değil cinayeti engelle", "Aile değil kadınız, kadınlar isyandayız" ve "Jin jiyan azadi" sloganları attı.

'KADINLAR KATLEDİLİRKEN MECLİS NEREDEYDİ?'

Bakanlığa ait İl Müdürlüğü binasında kadınlar adına yapılan basın açıklamasını okuyan Feride Eralp, kendi hayatları hakkında karar vermek isteyen kadınların erkekler tarafından katledildiğini söyledi. Kadın katliamlarının sürekliliğinin, katliamları durdurmayan ve gereken önlemi almayan devletin eril yapısını gözler önüne serdiğini vurguladı. Hukuk sisteminin kadına yönelik cinayetleri meşrulaştırdığını ifade eden Eralp, "Temmuz ayının ilk haftasında altı kadın katledilirken meclis neredeydi" diye sordu.

'İSLAM BAKANLIĞINI TEMİZE ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR'

Eralp, "Ayşenur İslam, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi'ne ilişkin yasadan habersiz ve kadın cinayetleri konusunda bakanlığını 'temize çekmeye' çalışıyor" dedi. Kadın katliamlarından AKP Hükümetinin sorumlu olduğunu vurgulayan Eralp, "Meclisin kadın ve trans cinayetleri gündemiyle olağanüstü toplanmasını ve bu toplantıda kadın örgütlerinin belirlediği cinayetleri önleyebilecek temek şartları doğrultusunda acil bir eylem planı oluşturmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

KADINA KATLİAMLARINA KARŞI YAPILACAK YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

20 Temmuz'da kadın ve trans bireylere yönelik katliamlara karşı Kadıköy Boğa Heykeli'nde yapacakları yürüyüşe katılım çağrısı yapan kadınlar, sloganlar atarak işgal eylemini sonlandırdı. Öte yandan açıklamanın ardından İl Müdürlüğü binasının kapısına döviz asmak isteyen kadınların bina içindeki sivil polis tarafından engellenmesi de dikkat çekti. (Özgür Gündem)