İstanbul’da, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapacağı eylem ve etkinliklerin programları netleşti.

Çok sayıda kadın örgütünün içinde yer aldığı İstanbul 8 Mart Kadın Platform, geniş katılımlı kadın şöleni düzenleyecek.

8 Mart’ta Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde yapılacak şölen saat 14.00’de başlayıp, 17.00’de sona erecek.

Binlerce kadının bir araya geldiği İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki Feminist Gece Yürüyüşü’nün de bu yıl 19’uncusu düzenlenecek.

Kadınlar bu yıl da saat 19.00’da Fransız Kültür Merkezi önünde bir araya gelip, İstiklal Caddesi’nde kitlesel yürüyüş gerçekleştirecek.

SOYLU: İSTİKLAL DIŞINDA HER YERDE YÜRÜYÜŞ YAPABİLİRLER

Kadın örgütlerinin söz konusu yürüyüşe ilişkin hazırlık ve çağrılar sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise katıldığı bir TV programında “Kadınlar 8 Mart’ta İstiklal Caddesi dışında her yerde yürüyüş yapabilir” dedi.

Gece yürüyüşü hazırlıklarında bulunan Seda Zorca ise, yasaklara rağmen Gece Yürüyüşü’nün yapılacağını vurguladı.

İBB’DEN BİRÇOK NOKTADA ETKİNLİK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de 8 Mart dolayısıyla ilk kez kent genelinde geniş kapsamında etkinlik düzenleyecek. Kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleriyle hazırlanan eylem ve etkinlikler bir hafta boyunca sürecek.

İstanbul Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezleri (İSADEM) etkinlikler kapsamında 20 eğitim ve atölye düzenleyecek. Kartal Kültür Merkezi’nde belgesel gösterimi ve söyleşi organize edecek olan belediye Beyaz Gezi ekibi ile İstanbul turları yapacak. Kadıköy’de de Kadınlar Koşusu ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda iki konser gerçekleşecek.

MODERN’DEN ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi olan İstanbul Modern Sanat Müzesi de, 8 Mart’ta tüm kadın ziyaretçileri için müze girişi, atölye çalışması, rehberli tur ve film gösterimini ücretsiz yapacağını duyurdu. İstanbul Modern, 8 Mart’ta tüm etkinliklerin kadınlara ücretsiz olacağını açıkladı.