Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer, 6 Eylül'de gözaltına alındı. 17 gündür gözaltındaki Acer'in ifadesinin dahi alınmadığı belirtildi. Acer'in dosyasında gizlilik kararı var.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi, Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer'in gözaltına alınmasına ilişkin Kültür Sanat Daire Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Kadın Meclisi adına açıklamayı yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rojda Balkaş Akyüz, Kadın Politikaları Daire Başkanlığı görevini yürüten mesai arkadaşları Yüksel Aslan Acer’in 6 Eylül tarihinden bu yana gözaltında tutulduğunu hatırlattı.

Dosyada gizlilik kararı olması sebebiyle Acer’in ne ile suçlandığının bilinmediğine dikkat çeken Akyüz, Acer’in 17 gündür gözaltında olmasına rağmen henüz ifadesine başvurulmadığını belirtti.

‘KADIN ÇALIŞMALARI CEZALANDIRMA GEREKÇESİ OLAMAZ’

Akyüz, devamında şunları kaydetti:

“Acer hem belediyemizin üst yöneticisi hem de kadın alanında yürütülen çalışmaların önemli bir aktivistidir. Aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi çalışmalarını aktif bir biçimde yürüten kadınlardan biridir. Kadın çalışmaları asla ve asla bir cezalandırma gerekçesi olamaz, olmamalıdır. Bu nedenle bu keyfiliğe, hukuksuzluğa bir an evvel son verilmesini, Acer’in hızlı bir şekilde savcılığa çıkarılması ve serbest bırakılmasını istiyoruz.”