Soner AYDIN / Demokrat Haber-Mersin

Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan’ın aileleri Aslan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Abdullah Cömert'in annesi Hatice ve babası Edip Cömert, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün ile birlikte Özgecan'ın ailesini ziyaret etti.

‘İYİ HAL İNDİRİMİ DE NE OLUYOR?’

Eskişehir'deki olaylar sırasında bir sokak arasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, hiçbir şeyin Özgecan'ı ya da İsmail'i geri getirmeyeceğini belirtti.

Yaşanan acının son olması için ve bu acıların sonlandırılması için katillere en ağır cezanın verilmesi gerektiğini belirten anne Korkmaz, “İyi hal indirimi ne oluyor? İnanın ben bu yapılanlardan sonra hala anlayamıyorum. Ali İsmai'ın öldürenlere ödül cezası gibi bir ceza verdiler. Yeter artık, bu analar ağlamasın, bu canlar yitirilmesin. Özgecan, İsmail gibi üniversite öğrencisiydi. Nice hayalleri vardı. Bu hayalleri söndürmeye kimsenin hakkı yok. Canice katlettiler. Katlettiler demek bile canımı yakıyor.  En ağır bir şekilde cezalandırılmalarını istiyorum. Ali'de hissettiğim acıyı ben Özgecan'da da hissettim. Çünkü aynı mağduriyetleri yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

‘ÖZGECAN’I DA BENİM EVLADIM GİBİ KATLETTİLER’

Hatay'daki Gezi protestoları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert ise, gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmada, "Herkes soruyor, 'nasıl dayanılır bu acıya?' diye. Allah bize güç veriyor, öyle dayanıyoruz. Özgecan'ı da benim evladım gibi katlettiler. Oğlumu kaybedeli 2 yıl oldu. Çok gençti. Acımız çok büyük, o acıyla yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

‘DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Taziye ziyaretlerinin ardından konuştuğumuz Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Avukat Gürkan Korkmaz, Aslan ailesinin acısının henüz çok taze ve aile aynı acıyı yaşadıklarını söyledi.

Davanın takipçisi olacaklarını sözlerine ekleyen Gürkan Korkmaz, her zaman ailenin yanında olacakları dile getirdi.