Sultan Eylem Keleş/ Demokrat Haber

Müzisyen Değer Deniz, 5 Mayıs günü sabaha karşı İstanbul’daki evine giren bir şahış tarafından katledilmişti. Değer Deniz'in cinayet duruşması yarın İstanbul Çağlayan Adliyesi - 1. Çocuk Mahkemesi saat 14.00'te görülecek.

Kadın örgütleri ailenin yalnız bırakılmaması için davaya katılım çağrısı yaptı.

Değer Deniz 5 Mayıs'ya evinde katledilmişti. Bir kısım medya, bir saldırı başlatarak, bir kadın olarak yalnız yaşamasını, müzisyen olmasını eleştirdi ve hatta dini bir ayinde öldürüldüğünü iddia etti.

Başka bir kısım medya da bunu basit cep telefonu hırsızlığı olarak yansıttı. Böylece, Değer Deniz cinayeti üzerine bir iftiralar örtüsü atılarak, kadınların ve kamuoyunun daha büyük bir tepki göstermesi, yeni bir “Özgecan infiali” yaşanması engellenmeye çalışıldı.

Soruşturma dosyası üzerine konulan kısıtlama kararı nedeniyle de, gerçek bugüne dek ortaya çıkamadı.

İddianamenin açıklanmasıyla görüldü ki, Değer Deniz, ağır şiddet ve işkence altında cinsel saldırıya maruz kalmış, vahşice öldürülmüş ve katil, daha sonra cep telefonunu ve evdeki klarneti alıp çıkmıştı.

Değer Deniz’in ailesi, bu davada yalnız kalmak istemiyor ve bu nedenle, kadınları, kadın örgütlerini ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi bu yargılama sırasında birlikte olmaya çağırıyor.

Değer Deniz Cinayeti Duruşması
Tarih: 3 Kasım 2015 Salı
Saat 14.00
Yer: İstanbul Çağlayan Adliyesi - 1. Çocuk Mahkemesi

Saat 13.30’da Adliye önünde buluşulacak.