Muğla'dan İstanbul'a giden otobüste üniversite öğrencisi genç kadına cinsel saldırıda bulunan muavin 27 yaşındaki Gökhan G., 'Cinsel saldırı' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Muğla’dan İstanbul’a Metro Turizm otobüsü ile seyahat eden üniversite öğrencisine otobüste uyuduğu esnada muavin Gökhan G.  tarafından cinsel saldırıda bulunmasına ilişkin hakkında karar açıklandı.

Olayın yaşandığı 25 Mayıs’tan 2 gün sonra tutuklanan Gökhan G,. Gebze 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gökhan G. 'Cinsel saldırı' suçundan ceza aldı. 

Kararda ise, "Suçun işleniş şekli, suçun işlendiği yer ve zaman, failin güttüğü amaç ve saiki, suçun gece vakti yolcu otobüsünde işlenilmiş bulunması, suçun mağdura karşı işleniş tarzı ve şekli, mağdur açasından doğan manevi sonuçların ağırlığı, mağdurun suç nedeniyle geçirdiği travmanın boyutu ve sanığın kastının yoğunluğu dikkate alınarak takdiren ve teşdiden 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık söz konusu suçu beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan uyku halindeki mağdura karşı işlemiş bulunduğundan sanığa verilen cezada yasa gereği yarı ortamında artırım yapılmak suretiyle sanığın 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, verilen cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alınarak sanığa verilen cezadan takdiren indirim yapılarak bu suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına" gerekçesine yer verildi.