Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerine karşı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Başbakan genel ve yarım bir açıklama yapmak yerine cinayet işleyen erkeği kınamalıdır” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerine ilişkin Kızılay YKM önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Kadınlara koruma katillere ceza” pankartı açılırken kadınlar, 14 Ocak’ta Etimesgut’ta eşi tarafından katledilen Gönül Dilekçi’nin fotoğraflarını taşıdı.

'BAŞBAKAN KADINLARDAN SADECE ÇOCUK BELİYOR'

Platform adına açıklama yapan Zuhal Kaygısız, platform olarak kadın cinayetlerine karşı mücadele edeceklerini belirterek, "Yaptığımız eylemlerle bugüne kadar pek çok kazanım elde ettik. Geçtiğimiz yıl çıkmasını sağladığımız 6284 sayılı kanun yönetmeliğinin uygulamasını sağladık. Kadın kardeşlerimizin davalarına sahip çıktığımız mahkeme önlerinden yükselen sesimiz Yargıtay’a kadar gitti" dedi.

Kaygısız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlardan sadece çocuk beklediğini ifade ederek, Erdoğan’ın 'kadınlara karşı şiddete sesinizi yükseltin' sözünün kadın şiddetini önlemede yetersiz olduğunu kaydetti. Kaygısız, "Başbakan genel ve yarım bir açıklama yapmak yerine cinayet işleyen erkeği kınamalıdır. Biz biliyoruz ki sadece bu bile yeni kadın cinayetlerinin önüne geçebilir" diye konuştu.

‘BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI BİZE YANIT VERSİN’

"Kadınların, kızlarını kaybetmiş ailelerin sesleri bu kadar gür çıkarken Başbakan ve Cumhurbaşkanı da kadın cinayetlerini durdurma mücadelesini veren bizlere yanıt vermelidir" diyen Kaygısız, Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kadın cinayetlerini kınaması gerektiğini ve kadınları korumayan devlet görevlilerinin yargılanması gerektiğini söyledi. (yuksekovahaber)