İstanbul Avcılar’daki Meis Sitesi yakınlarında dört gün önce darp edilmiş bir şekilde bulunup Bakırköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan trans kadın B.Ü. önceki gün yaşamını yitirdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul LGBTT, Meis sitesi önünde başka bir trans kadının da 2 hafta önce saldırıya uğradığını, ölüm tehdidi aldığını, B.Ü.’nün ise dört gün önce darp sonucu ağır yaralandığını ve yol kenarına atıldığını duyurdu.

Birgün'ün haberine göre, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği’nden Avukat Fırat Söyle, B.Ü.’nün Ekim ayındaki linç girişiminden sonra Meis sitesinden ayrıldığını söyledi.

AİLE CENAZESİ ALMIYOR; B.Ü. KİMSESİZLER MEZARLIĞINDA DEFNEDİLECEK

“Polis Meis sitesine giderek seks işçileriyle görüştü, kimin yapmış olabileceğine dair araştırma yaptı. Pazartesi de savcılık cinayetle ilgili araştırma başlatacak” diyen Söyle, B.Ü.’nün ailesinin cenazeyi almaya gelmeyeceğini ve cenazenin belediye tarafından kimsesizler mezarlığında defnedileceğini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Avcılar’daki Meis sitesinde yaşayan trans kadınlar Ekim 2012’de linç girişimiyle karşılaşmış, Kasım ayında ise evleri kaymakamlığın evlerini 3 aylığına mühürlemesiyle evlerinden sürgün edilmişti. Son dönemde bölgedeki kira gelirlerinin yükselmesinin ardından ortaya çıkan bu saldırılar, Avcılar’da transfobiyi kullanarak yapılan bir soylulaşma olarak yorumlanmıştı.