Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın önceki günlerde yaptığı açıklamaya bir yalanlama da 2013 Almanya suç istatistikleri raporundan geldi. Rapora göre Almanya’da eş cinayetine kurban giden kadın sayısı 80 iken bunun 18’inin Türk olduğu ve cinayetlerin Türkler tarafından işlendiği belirtildi.

Ensar Vakfı’nın düzenlediği ‘Ensar Buluşmaları’ etkinliğinde konuşan Bakan Ayşenur İslam, kadın cinayetleri hakkında tartışma yaratan açıklamalarda bulunmuştu. İslam’ın Türkiye’deki kadın cinayetlerinin 170 olduğunu söylemesi kadın örgütlerini isyan ettirdi.

Bakan İslam’ın açıklamalarına tepki gösteren kadın örgütleri mensupları kadına yönelik erkek cinayetlerinin sayısının 170’in neredeyse iki katı olduğunu söyledi. Ayrıca 2009’dan bu yana kadın cinayetlerine dair resmi istatistik tutulmadığı belirtildi.

80 EŞ CİNAYETİNDEN 18’İ TÜRK

Bakan İslam “Türkiye’de 170, Almanya’da ise 303 kadın öldürüldü. Almanya’daki durumu hiç duymuyoruz ama Türkiye’dekini sağır sultan bile duyuyor” demişti. İslam’ın Almanya iddiası da doğru çıkmadı.

Ayfer Çalıkıran’ın Taraf’ta yer alan haberine göre; Almanya’nın polis teşkilatı olan Bundeskriminalamt’in hazırlamış olduğu 2013 Suç İstatistikleri raporunda  Almanya’da işlenen cinayeti sayısının 585 olduğu yer alıyor. Bu cinayetlerde öldürülen kadın sayısının ise 290 olduğu belirtiliyor.

Raporda kadınların 80’ninin koca, sevgili ve beraber yaşadığı erkek arkadaş tarafından öldürüldüğü ifade ediliyor. Yani 290 kadının sadece 80’i eş cinayetine kurban gittiği belirtiliyor.

Rapordaki diğer çarpıcı nokta ise eş cinayetine kurban giden 80 kadından 18’inin Türk erkekler tarafından öldürülmesi. 80 cinayetin 40’ının sırasıyla Türkler, Sırplar ve Romanlar tarafından diğer 40’ının ise Almanlar tarafından işlendiği belirtiliyor.

Cinayetlerin aşağı yukarı kıskançlık ve aldatma gerekçesiyle olduğunun da altı çiziliyor.