Mor Dayanışma’nın İstanbul’da  8-9 Şubat tarihlerinde "İnadına Mücadele İnadına Özgürlük!" şiarıyla düzenlediği 2. Kadın Konferansı'nın sonuç bildirgesi açıklandı.

2. Kadın Konferansı’nın sonuç bildirgesinden “Gücümüzü birliğimizden ve mücadele geleneğimizden alıyoruz” dedi.

Konferansa, İstanbul, Adana, Antakya, Mersin, İzmir, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Samsun ve Ankara'dan 400'e yakın kadının katılmıştı.

Bildirgede şöyle denildi:

“Şili’de, Lübnan’da, Irak’ta, Ekvador’da, Sudan’da, Fransa’da, İsviçre'de, Endonezya’da, Türkiye’de… Kadınlar dünyanın her yerinde ayakta. Yüzyıllara uzanan mücadele deneyimimizi, 21. yüzyılda başka bir evreye taşıdık. Şimdi dünyanın her yerinde ayaklanmalara damgamızı vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz. Her yerdeyiz, her yeri mora boyamaya devam edeceğiz.

"Gerek dünya genelinde, gerek ülke genelinde içerisinden geçtiğimiz krizler yumağında, iktidarların krizlerden çıkış yolu olarak toplumsal çürümenin önünü açtıkları, ırkçılığı, milliyetçiliği, kadın düşmanlığını pompalayarak yol almaya çalıştıklarını görüyoruz. Kadınlar bu politikaların nefret nesnesi olmayacakları gibi, kurulacak yeni bir düzenin özneleri olacaklarını ilan ediyorlar.

‘GÜCÜMÜZÜ BİRLİĞİMİZDEN ALIYORUZ’

“Bilinmesini isteriz ki, bizler, şiddetin mağdur nesneleri olmanın ötesinde, cinsel ve sınıfsal tahakkümün, sömürünün, eşitsizliğin ortadan kaldırılması yolunda mücadele eden özneleriz. Mücadelemiz yükseldikçe, karşı saldırılar da artıyor, bizleri saldırılarla sindirmeye çalışıyorlar.

"Ne ile karşı karşıya olduğumuzu, neye karşı mücadele etmemiz gerektiğini iyi biliyoruz. İktidar patriyarka ve kapitalist sistemin birliklerinden nemalanarak kendi iktidarının devamlılığını sürdürmeyi hesaplıyor.

“Son dönemlerde 6284 yasasına, İstanbul sözleşmesine kadınların kazanılmış haklarına yapılan saldırılarla kadın mücadelesi baskı altına alınmaya çalışılıyor. Baskının giderek arttığı şu zamanlarda kadınlar kendilerini daha fazla sokaklarda alanlarda var etmeye ve baskılara karşı örgütlenmeye devam ediyor.

"Hepimizin gördüğü gibi dünyada yankı bulan Las Tesis eylemleri bu süreci büyüten kadın mücadelesini enternasyonal zemine çeken yeni bir sürecin başlangıcı oldu. Mor Dayanışma, atölyelerden, evlerden, mutfaklardan, işyerlerinden, mahallelerden, semtlerden farklılıkları ile bir araya gelen kadınlarla ev ev, kapı kapı dolaşarak yerellerde deneyimler edindi. Güç biriktirdi ve kadınların öz örgütlerini inşa edecek örgütlülüğün ayaklarını oluşturmaya devam ediyor. Kadınların özgürlük taleplerinin dayanışma ve örgütlülük ile büyüdüğünü yaşamın tüm hücrelerine nefes verdiğini gördük.

"Neoliberal saldırıların, kapitalizmin ve patriyarkanın hedefinde olan kadınlar olarak, beden ve emek politikalarının karşısında yol almaya devam edeceğiz. Yerellerde, mahallelerde, işyerlerinde, tüm yaşam alanlarında,  yeni döneme uygun mücadele araçlarını yaratacağız, sosyalist feminist bir hattı inşa edeceğiz. Bu noktada konferansımıza katılan, güç ve moral veren tüm kadın kurumlarına, katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: Bianet