İtalya'da bugün 196 kişi daha öldü. Toplam ölü sayısının 827'ye yükseldiği İtalya'da bugün en fazla ölüm yaşanan gün oldu.

İngiltere'de sağlık bakan yardımcısında virüs tespit edilmesi sonrası tüm kabineye test yapılacağı açıklandı.

100’den fazla ülkeye yayılan korona virüsü nedeniyle, enfekte olanların sayısı 119 bin 380’i geçerken, ölü sayısı 4 bin 300’e yükseldi.

Dünya genelinde 66 bin 584 kişi taburcu edildi. Korona virüsüyle ilgili son gelişmeler özetle şöyle:

BULGARİSTAN’DA İLK ÖLÜM

66 yaşında bir kadının virüs nedeniyle öldüğü duyuruldu. Sağlık bakanlığı açıklamasında, zatürre belirtileriyle hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

MACARİSTAN’DA ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Macaristan hükümeti, virüs nedeniyle ‘acil durum’ ilan etti. Okul ve üniversiteler askıya alınırken, İtalya, Çin, Güney Kore ve İran’dan ülkeye girişler yasaklandı.

UKRAYNA OKULLARI KAPATTI

Ukrayna hükümeti, 200’den fazla kişinin katılacağı etkinlikleri yasakladı ve okulları üç hafta boyunca kapatma kararı aldı.

VİRÜS HONDURAS VE FİLDİŞİ SAHİLİ’NE DE SIÇRADI

Honduras Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki kişinin enfekte olduğu duyuruldu. Fildişi Sahili Sağlık Bakanlığı da, İtalya’dan gelen bir Fildişi vatandaşına yapılan testlerin pozitif çıktığını açıkladı.

FUTBOLCULAR MAÇLARIN ERTELENMESİNİ İSTEDİ

İtalyan Futbolcular Birliği ve İspanyol Futbolcular Birliği, maçların ertelenmesi için ortak çağrıda bulundu. Yayınlanan ortak bildiride, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde seyircisiz oynanacak maçların ertelenmesi talebinde bulundular.

TIMO HÜBERS ENFEKTE OLDU

Hannover 96’dan Timo Hübers’in enfekte olduğu duyuruldu. Hübers’in karantinaya alındığını söyleyen Hannover Sportif Direktörü Gerhard Zuber, “Timo örnek bir davranış sergiledi. Kendisinin hiçbir şikayeti yoktu ancak bir arkadaşında virüs teşhisi konulunca kendisi de test yaptırdı” dedi.

İRAN, ABD’Yİ SUÇLUYOR

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musavi, İran’da virüsün bu kadar yayılmasının sebebinin ‘ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımlar olduğunu’ söyledi. Musavi, ‘virüsün yalnızca Çin’le ilişkili tutulmaması gerektiğini bunun uluslararası bir mesela olduğunu’ ifade etti.

İRANLI MİLLETVEKİLİ VİRÜSÜ NASIL YENDİĞİNİ ANLATTI

İran’da yeni tip korona virüsüne (Covid-19) yakalanan Tahran Milletvekili Zühre İlahiyan’ın iyileştiği açıklandı. İlahiyan, devlet televizyonunda yayımlanan görüntülü mesajında, Covid-19 teşhisi konulduktan sonra Tahran’daki Mesih Danişveri Hastanesi’nde tedavi altına alındığını ve hastalığı yenerek taburcu edildiğini söyledi.

Kendisi de bir doktor olan İlahiyan, tedbirlerin alınması halinde Covid-19’dan korkulmaması gerektiğini belirterek, “Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin, ellerinizi sıklıkla yıkayın ve ellerinizle yüzünüze temas etmekten kaçının” dedi.

İran’da Covid-19 teşhisi konulan Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani de iyileşerek taburcu edilmişti.

KORONA VİRÜSÜ KONFERANSI VİRÜS NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Dış İlişkiler Konseyi (CFR)’nin düzenlemeyi planladığı ‘korona virüs şartlarında iş yapmak’ konulu konferans virüs nedeniyle iptal edildi.

BELÇİKA’DA İLK ÖLÜM

90 yaşındaki bir adamın Brüksel’de öldüğü duyuruldu.

FRANSA’DA ALARM SEVİYESİ YÜKSELTİLDİ

Fransa hükümeti, alarm düzeyinin ‘üçüncü seviyeye’ yükseltildiği duyurdu. Yetkililer, salı günü itibariyle 1784 vaka olduğunu ve 23’ü 75 yaş üzerinde 33 kişinin öldüğünü açıkladı. 84 kişi ise yoğun bakımda.

İNGİLTERE SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI ENFEKTE OLDU

Kaliforniya açıklarında virüs şüphesiyle karantinaya alınan Grand Princess gemisinden 130 İngiltere vatandaşı tahliye edildi. İngiltere Sağlık Bakan Yardımcısı Nadine Dorries’in enfekte olduğu duyuruldu. Milletvekillerine korona virüsü testi uygulanacağı belirtildi.

İTALYA’DA VAKA VE ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Bugün, İtalya’da korona virüsü nedeniyle en çok ölüm yaşanan gün oldu. İtalya Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, Borrelli, bugün 196 kişi daha hayatını kaybettiğini ve toplam ölü sayısının 827’ye yükseldiğini açıkladı.

Mevcut vaka sayısının 10 bin 590’a çıktığını bildiren Borrelli, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde virüs bulaşanların toplam sayısının 12 bin 462 olduğunu aktardı.

1028 kişinin yoğun bakımda tedavi gördüğü bilgisini paylaşan Borrelli, dün 1004 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının, bugün 41 kişi daha artarak 1045’e çıktığını söyledi.

İtalya basınındaki haberlere göre, bugün ölenler arasında Varese Tabip Odası Başkanı Roberto Stella da bulunuyor. 67 yaşındaki Stella’nın virüsün tetiklediği nefes darlığından hayatını kaybettiği belirtildi.

ENDONEZYA’DA İLK ÖLÜM

Devlet haber ajansı Antara, ülkede virüs nedeniyle bir kişinin öldüğünü duyurdu. 53 yaşındaki adamın, hipertansiyonu ve diyabeti olduğu açıklandı.

HUBEİ EYALETİNDE TEDBİRLER AZALTILIYOR

Korona virüsünün ortaya çıktığı Hubei eyaletinde, iş yerlerinin kademeli olarak açılacağını ve toplu taşıma hizmetlerine devam edileceği açıklandı. Bu karar, eyaletteki vaka sayısının önemli ölçüde azalmasının ardından geldi. Çin’de 80 bin 780’den fazla kişi virüsten etkilendi, 3 bin 150’den fazla kişi öldü.

PAPA’DAN MAHKUM ÇAĞRISI

Papa Francis, “Salgından etkilenenler için dua etmeye devam ediyoruz. Bugün, mahkum ve tutuklu kardeşlerimiz için özellikle dua etmeliyiz. Acı çekiyorlar ve tanrının onlara yardım etmesini diliyoruz” dedi.

MOĞOLİSTAN RUSYA SINIRINI KAPATIYOR

Moğolistan, Rusya ile olan sınırı kapatacağını duyurdu. Devlet haber ajansı Montsame, sınırın kapatılacağını açıkladı. Moğolistan’da ilk korona virüsü vakası dün kaydedildi.