İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Yapıları depreme karşı dayanıklı hale getirmek için ‘güçlendirme’ de iyi bir seçenek” dedi. İmamoğlu, Antakya’da üç şiddetli depremde ayakta kalan binada uygulanan güçlendirme seçeneği dahil İstanbul için en doğru seçenekleri hizmete sunacaklarını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından büyük bir deprem beklenen İstanbul'un dayanıksız binaları için bir açıklama yaptı. 

İmamoğlu yaptığı açıklamada, “Yapıları depreme karşı dayanıklı hale getirmek için ‘güçlendirme’ de iyi bir seçenek. Antakya'da, yan yana, aynı projeyle, aynı yıl yapılan binalardan biri tamamen yıkılıyor diğeri ayakta kalıyor. Bu uygulama dahil İstanbul için en doğru seçenekleri hizmete sunacağız” dedi. 

DUVARLARI LİFLİ KARBON POLİMER KULLANILARAK GÜÇLENDİRİLMİŞTİ 

Antakya Sümerler Mahallesi'nde Belediye Kooperatif Evleri'nde bulunan A3 Blok depremde yıkılmış, A1 Blok ağır hasar görmüş, A2 Blok ise meydana gelen 3 depremde de ayakta kalmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen günlerde yıkılmayan blokta incelemelerde bulunmuş, yetkililerden blokun duvarlarında “lifli karbon polimer” kullanılarak güçlendirildiği bilgisini almıştı.