İstanbul Barosu, sokakta yaşayan köpeklerin bulundukları alanların işaretlenerek öldürüldüğü iddiasıyla gündeme gelen ‘Havrita' internet sitesine karşı harekete geçiyor.

Karar gazetesinden Seda Çakır’ın haberine göre, İstanbul Barosu ise siteye erişimin engellenmesi için suç duyurusunda bulunacak.

NE OLMUŞTU? 

Sokak köpeklerinin bulunduğu bölgelerin kullanıcılar tarafından işaretlendiği ve fotoğraflandığı, "başıboş köpek haritası" olarak tanımlanan Havrita adlı internet sitesi nedeniyle çok sayıda köpeğin öldürüldüğü iddia edildi. Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği'nin kurucularından Erkin Erdoğdu, köpeklerin yaşam alanlarının fişlendiğini ve bazılarının 2-3 gün içinde öldürüldüğünü söyledi.

Sokak köpeklerinin toplatılmasına yönelik yürütülen kampanyalarla birlikte son dönemde artan köpek zehirlenmelerinin ardında 'Başıboş Köpek Sorunu Platformu'na bağlı olarak faaliyet gösteren 'Havrita.com' adlı internet sitesinin olduğu öne sürüldü. 

Köpeklerin yerlerinin harita üzerinden işaretlendiği ve fotoğraflandığı uygulamaya hayvanseverler, "Köpekleri fişliyorlar, ardından öldürüyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde köpeklerin zehirlenerek öldürülmesinin ardından, Havrita uygulamasında bu bölgenin daha önce işaretlendiği görüldü.