Taşlıçay'da İŞKUR alımları için yapılan mülakat sınavının ardından AKP'li belediye başkanı ve ilçe başkanının yakınlarının işe alındığı ileri sürülürken, mülakatlara giren ilçe müftüsünün, başvuruculara, "Kimin ümmetindensin?”, “Başbakanımız kim?”, “Cumhurbaşkanımız kim?”, “Fatiha suresini biliyor musunuz?” ve “Abdest nasıl alınır?" gibi sorular yönelttiği ortaya çıktı.

Ahmet Taştan’ın Evrensel’de yer alan haberine göre, Mülakata katılan müftü ise iddiaları doğrulayarak, sorduğu soruların alanıyla ilgili olduğunu söyledi.

İşsizlere istihdam sağlamak amacıyla kurulan Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) adı torpil iddiaları ile gündeme gelmeye devam ediyor.

İŞKUR Ağrı Şubesi’nin, Taşlıçay ilçesinde 130 işçiyi 6 ay süreyle asgari ücretle çalıştırmak için yaptığı mülakatlarda torpile başvurduğu iddia edildi.

MÜLAKATLARI MÜFTÜ YAPIYOR

Mülakata Taşlıçay İlçe Müftüsü Bekir Ertük'ün katıldığı ve başvuranlara ilginç sorular yönelttiği ortaya çıktı.

19 Kasım günü Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan ve yaklaşık 200 kişinin başvurduğu mülakatta, Müftü Ertürk'ün iş için başvuranlara, “Kimin ümmetindensin? Başbakanımız kim?

Cumhurbaşkanımız kim? Fatiha süresini biliyor musunuz? Abdest nasıl alınır? " gibi sorular yönelttiği öğrenildi.

'İŞKUR  AKP'NİN KURUMU HALİNE GELMİŞ'

Mülakata katılıp bütün sorulara doğru yanıt vermesine rağmen işe alınmayan Barış Çelik adlı yurttaş, alım listesinin daha önceden AKP'liler tarafından belirlendiğini iddia etti.

Maddi sıkıntılarından dolayı okuyan çocuklarının okul giderlerini karşılayamadığını aktaran Çelik, "Mülakat sınavında ilginç sorular sordular.

Sanki yeni Müslüman olmuşuz da öyle sorular ile karşılaştık. Şuan işim yok. AKP yandaşı olmadığım için de işe alınmadım. İŞKUR işçi alım yeri değil. AKP'ninkurumu haline gelmiş" diye tepki gösterdi.

'AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI VE İLÇE BAŞKANININ YAKINLARI İŞE ALINDI'

Aynı mağduriyeti yaşayan ve yüksekokul mezunu olduğunu kaydeden Yakup Kaya ise mülakat sınavının tamamen formalite olduğunu belirtti.

İşe alınacak kişilerin listesinin daha önceden hazırlandığını söyleyen Kaya, "İlçemizde yapılan herşey torpile bakıyor. Sorulan sorular işimiz ile alakalı sorular değildi.

Doğru cevap vermemize rağmen işe alınmadım" diye konuştu. İşe alınacak kişilerin AKP'liler tarafından belirlendiğini belirten Kaya, "Taşlıçay'ın AKP'li Belediye Başkanı İsmail Taşdemir ve AKP Taşlıçay İlçe Başkanı İsmet Taşdemir'in yakın akrabaları ile onlara yakın duran isimler listeye girebildi" dedi.

'RENCİDE ETMEYE ÇALIŞTILAR'

İşçi alımında yapılan haksızlığa tepki gösteren Hasan Akkuş adlı yurttaş ise, "Sorulan sorular ile bizi rencide etmeye çalıştılar.

Bana, ‘Kimin ümmetinden siniz? Başbakanımız kim? Cumhurbaşkanımız kim? Fatiha süresini biliyor musunuz? Abdest nasıl alınır? Milli Eğitim Müdürü’nün adı nedir?’ gibi sorular sordular.

Bunların iş ile ne alakası var?" diyerek, tepki gösterdi.

MÜFTÜ KABUL ETTİ

Konu hakkında görüştüğümüz İlçe Müftüsü, iddiaları kabul ederek, sorduğu soruların kendi alanı ile ilgili olduğunu savundu.

İŞKUR yetkilileri ise kendilerinin sadece başvuru aldıklarını, işçi alımlarının ilçe kaymakamlıkları ve valilik tarafından yürütüldüğünü belirtti.