Yeşil Sol Parti, İstanbul Beylikdüzü ilçesi Yakuplu Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Milletvekili adayları İskender Bayhan ve Levent Gökçek halka seslendi. Açılışa katılan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de söz aldı.

Yeşil Sol Parti, İstanbul Beylikdüzü ilçesi Yakuplu Mahallesi’nde seçim irtibat bürosu açtı. Yakuplu Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılışa çok sayıda mahallelinin yanı sıra; Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, HDP, Emek Partisi ve Barış Anneleri de katıldı.

"DÜZENİ BU HALE GETİRENLERİ 14 MAYIS'TA SANDIĞA GÖMECEĞİZ"

Açılışta konuşan EMEP’in Yeşil Sol Parti Milletvekili İstanbul 3. Bölge adayı İskender Bayhan, "Bir ülkenin çıkarlarıyla o ülkenin yurttaşlarının ekmeği bu kadar karşı karşıya geliyorsa emin olun o vatanın da o düzenin de o hükümetin de ne halka ne de ülkeye bir faydası yoktur. Biz vatanın çıkarlarıyla halkın ekmeğini birleştirerek mücadele edeceğiz. Bu düzeni de bu düzeni bu hale getirenleri de 14 Mayıs'ta sandığa gömeceğiz" dedi.

"DEMOKRASİYİ ÖZGÜRLÜĞÜ VE ADALETİ HEP BİRLİKTE SAĞLAYACAĞIZ"

Daha sonra söz alan EMEP’in Yeşil Sol Parti Milletvekili İstanbul 3. Bölge adayı Levent Gökçek ise, "Bugün asgari ücret açlık sınırının bin lira altında. Soğanı taneyle alır olduk kıymanın et ürünlerinin yanına yaklaşamıyoruz. Bu ekonominin durumu sermayedarlar servet sahipleri için iyi olabilir ama biz emekçiler için ortada iyi olan bir durum yok. İşte biz bu düzeni değiştireceğiz. İnsanca yaşamı birlikte kuracağız" diye konuştu. Depremde yitirilen canların hesabının sorulacağını söyleyen EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "Biz ekmek ve özgürlük diyoruz Emek ve Özgürlük ittifakını kurduk. Burada el ele kol kola bir çalışma yapacağız ve ülkemize demokrasiyi özgürlüğü adaleti hep birlikte getireceğiz" dedi.

Kaynak: Evrensel