IŞİD’in “Türkiye askeri kanat sorumlusu” olarak arandığı belirtilen Mehmet Fatih Alıcı’nın Suriye'ye kaçma hazırlığı yaptığı sırada polisin düzenlediği operasyonda Antep’te yakalandığı açıklandı.

Birçok 10 Ekim Katliamı sanığını Suriye’de gördüğünü söyleyen, daha sonra işkence altında ifade verdiğini iddia eden Alıcı, 2017’de tutuklandığı davada bir süre sonra tahliye edilmiş, 2019’da tutuksuz sanık olarak katıldığı duruşmada hakkında 8 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti.

Mehmet Fatih Alıcı, canlı bomba olduğu değerlendirmesiyle 7 Şubat 2017 tarihinde Gaziantep’te yakalanmıştı.

O dönem emniyetteki sorgusunda HDP’nin 2015 yılındaki Diyarbakır mitingine yönelik bombalı saldırıya ilişkin sanıklardan İsmail Korkmaz’ı teşhis eden Alıcı, Antep’te kına gecesinin bombalanmasına ilişkin dosyaya giren ifadesinde örgütün talimatıyla bomba malzemelerinin saklanması için Antep’te depo kiraladığını, bu malzemeleri IŞİD üyeleri tarafından kendisine söylenen isimlere teslim ettiğini söylemişti.

10 Ekim Katliamı öncesinde de kendisine bomba yapımında kullanılan malzemelerin geldiğini anlatan Alıcı, 10 Ekim Katliamı sanıklarından Erman Ekici, Mustafa Delibaşlar, Nusret Yılmaz, İlhamı Balı, Deniz Büyükçelebi ve canlı bomba Yunus Emre Alagöz’ü Suriye’de gördüğünü anlatmıştı.

14 Şubat 2019 tarihinde yapılan 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Mehmet Fatih Alıcı ve Ahmet Şahin ile avukatları katıldı.

Sanık Alıcı’ya “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi” suçundan 8 yıl 4 ay hapis ve 25 bin lira para cezası verildi. Cezası kesinleşen Alıcı, iki yıl sonra Antep’te tespit edildiği adreste yakalanarak tutuklandı.

Kaynak: Evrensel