Karamürsel’de faaliyet gösteren Paipurth Suites’in şirket yetkilisi,  şirkette çalışan 7 üyelerinin haklarının ödenmeden işten atılmasına tepki göstermek isteyen İnşaat-İş Sendika Örgütlenme Sorumlusu Anıl Gider’e saldırarak darp etti.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), Kocaeli Karamürsel ilçesinde  Paipurth Suites şantiyesinde çalışan 7 üyelerinin hiçbir hakkı ödenmeden işten atılması nedeniyle, bugün Paipurth İnşaat”ın Ataşehir’de görülen genel merkez adresi önünde direnişe başlayacaklarını duyurmuştu.

Şirketin bu adresten taşındığı öğrendiklerini belirten sendika eylemlerini bugün öğleden sonra Karamürsel’deki Paipurth Suites şantiyesi önüne taşıdı.

İnşaat-İş, sendika temsilcilerinin ve haklarını isteyen üyelerinin şantiye önünde yapmak istedikleri eylemin patron temsilcilerinin saldırgan tutumuyla karşılandığını belirterek,  daha sonra görüşmeye geçildiği, görüşmeden sonra da ayaküstü konuşulurken polisin gözü önünde şirket yetkilisinin sendika örgütlenme sorumlusu Anıl Deniz Gider’e saldırarak burnunu kırdığını duyurdu.

MA’nın haberine göre, sendikanın konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kocaeli/Karamürsel’deki Paipurth Suites şantiyesinde çalışan yedi üyemizin hiçbir hakkı ödenmeden işten atılmasına karşı bugün Paipurth İnşaat’ın Ataşehir’de görülen genel merkez binasının önünde yapacağımız direnişi, adresin değişmesi üzerine şantiyenin önüne taşıdık. Ana firma konumundaki Paipurth Suites yöneticileri sendikamızın örgütlenme sorumlusu Anıl Deniz Gider’e saldırarak burnunu kırdı! Biz şantiye önüne gittiğimizde saldırgan bir tutum takınan ana firma yetkileri “burada eylem yaptırmayız” dediler. Yaşanan tartışmalar üzerine polis duruma müdahil oldu ve taşeron firma yetkililerini de çağırarak karakolda bir görüşme yapılmasını sağladı. Yapılan görüşmelerde de ana firma konumundaki Paipurth Suites yetkilileri üyelerimizin haklarını inkar ederek, hiçbir ödeme yapmayacaklarını yineledi.

Çözümsüzlükle sonuçlanan görüşmeden sonra karakoldan çıkıldı. Sendika yetkililerimizle ana firma yöneticisi arasında, sorunun çözülmesi konusunda ayaküstü konuşulurken, firma yetkilisi polislerin de önünde sendika temsilcimiz Anıl Deniz Gider’e aniden saldırdı. Bu ani saldırganlıkta söz konusu firmanın belli “adreslere” güvenle hareket ettiği açıktır. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar, hangi adreslere güvenirlerse güvensinler başından beri sergiledikleri bu saldırgan tutumun altında kalacaklarının altını çiziyoruz. Biz, işçi sınıfının haklı davasının temsilcileriyiz, onlar alın terimizi, emeğimizi gasbeden ve daha fazlasını gasbetmek için çırpınan birer asalak! Haklılığımızın verdiği güçle diyoruz ki; döktünüz kanımızın hesabını vereceksiniz! Tüm duyarlı kamuoyunu bu saldırganlık karşısında dayanışmaya davet ediyor, inşaat işçisinin köle olmadığını bir kez daha haykırıyoruz!”