Bir süredir YouTube videolarının denetlenmesi üzerine tartışmalar devam ediyor.  Popüler vlogger Logan Paul’un, Japonya'da intihar etmiş bir kişinin cesedini gösterdiği videonun 7 milyon kez izlendikten sonra kaldırılması, video paylaşım sitesini içerik denetlemede sorumluluk almak için ciddi bir adım atmaya zorladı.

YouTube, silah, mühimmat ve silah aksesuarları yapımını gösteren videoları yasaklama kararı aldı.

Google'un satın aldığı video paylaşım sitesi YouTube bundan böyle ateşli silah, mühimmat, yüksek kapasiteli şarjör ile  susturucu ve yarı otomatik silahları tam otomatik silaha dönüştüren 'bump stock' gibi silah aksesuarlarının nasıl yapıldığını gösteren videoları yasaklayacak.

İzleyicilere bu aksesuarları silahlara nasıl yerleştirecekleri ya da silahları nasıl modifiye edeceklerini gösteren videolar da yasak kapsamına dahil.

YouTube'un bu politika değişikliği özellikle Şubat ayında Florida'daki bir lisede 17 kişinin öldürülmesinin ardından geldi.

Katliam, ülkedeki silah denetimi yasalarının sıkılaştırılması tartışmalarını beraberinde getirmiş, katliamdan kurtulan öğrenciler ülkenin güçlü Ulusal Tüfek Derneği'ne (NRA) karşı bir protesto hareketi başlatmıştı.