Fransa'da 'Genç Sosyalistler' adlı bir hareket, kendi resmi Facebook hesabından 1915 olaylarında Ermenilere yapılan Soykırımın reddiyle ilgili yazdıkları eleştirel yazının Facebook yönetimi tarafından sansürlenmesine büyük tepki gösterdi.

Hareketin lideri Thierry Marchal-Beck, Ermeni Soykırımı'nın reddini eleştiren yazının kaldırılması nedeniyle Facebook yönetimine tepki gösterdi.  Marchal-Beck, sansürlemeyle ilgili olarak tepkisini Facebook yönetimine mektup yazarak gösterdi.

Olay ise, 'Genç Sosyalistler' hareketinin üyelerinden genç bir kadının  Facebook hesabında Türk bir kullanıcıya "Ermeni Soykırımı hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusunu yöneltmesiyle başladı.

Bunun üzerine kendisine soru yöneltilen kişi, genç kadına cevap olarak "Ermeni Soykırımı yoktur" şeklinde cevap verdi. Bu cevap üzerine 'Genç Sosyalist' hareketinin bir üyesİ, internet hesabından soykırımın reddiyle ilgili olarak eleştirel bir yazı yayınladı. Yazı ise, kısa bir süre sonra Facebook yönetimi tarafından kaldırıldı. Hesap kullanıcısının siteye erişimine de 12 saatlik bir kısıtlama getirildi. Tüm bunlar üzerine Hareketin üyesi Thierry Marchal Beck, Fransa direktörü Laurent Solly'ye bir mektup yazdı. Yazısında hesaptaki erişimin kaldırılmasını talep eden Marchal-Beck, yazının neden kaldırıldığının açıklanmasını istedi.

Fransa'da 'Le Lab' adlı internet sitesine de konuşan Marchal Beck "Soykırımın reddiyle ilgili olarak getirilen eleştirel yazının sansürlenmesine karşıyız ve büyük şaşkınlık içerisindeyiz. Kafamızda bazı sorular oluşuyor. Yazının hangi amaçla silindiğini anlayamadık"

Bilindiği gibi 1993 yılında başlatılan bu hareket, Fransa'da Cumhurbaşkanı François Hollande'ın büyük destekçisi olarak biliniyor. (Ermenihaber.am)