Instagram, bugün hafta boyunca kullanıcılara yavaş yavaş ulaşacak yeni özelliklerini duyurdu.

Collabs özelliği: Bu özellikle beraber ‘etiketlemek’, insanları gönderilere dahil etmenin tek yolu olmaktan çıkacak. Bir ana sayfa ya da Reels gönderisi paylaşırken gönderide emeği geçen ya da durumla alakası olan birine iş birliği için istek yollayabileceksiniz. Karşı taraf bu isteği kabul ederse, tek bir gönderinin iki ortak sahibi olacaksınız.

Artık masaüstünde uygulama olmadan da gönderi paylaşılabilecek. Bu özellik zaten yazın kısa bir süre test edilmişti, yani denk gelen küçük kitleye dahil olabilirsiniz. Ancak perşembe günü bu özellik platforma tamamen dahil olacak.

Yine bu perşembe, uygulamanın ‘oluştur’ menüsüne bağış toplama özelliğini kullanabileceğiniz bir buton eklenecek. Bağış özelliği zaten Instagram’da vardı, özellikle Türkiye’deki orman yangınları nedeniyle bu yaz bu özelliği kullanarak oluşturulan birçok kampanyayı gördük. Ancak bu sefer gönderi oluşturduğumuz bölümde bir bağış kampanyası butonu olacağından bu işlevin kontrolü oldukça kolaylaşmış olacak. Son olarak TikTok benzeri videolar oluşturmaya yarayan Instagram aracı Reels’e 2 yeni efekt getirilecek. Superbeat akıllı bir şekilde gönderiye müzikle uyumlu efektler eklerken Dynamic Lyrics, şarkı sözlerini şarkı ritmine uygun şekilde ve 3 boyutlu olarak ekrana yansıtacak. Bu da perşembe günü kullanıma açılacak, ancak her cihaza ulaşması birkaç gün daha sürebilir.

Kaynak: WebTekno.com