Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan olan iki büyük depremle sarsılan 10 kent yerle bir olurken yıkımlarda imar affının etkileri de gündeme geldi.

2018 yılındaki imar affıyla ilgili reklam Hollanda'da gündem oldu. Reklamla dalga geçen sunucu Arjen Lubach, NPO 1 kanalındaki şov programında "Arabanızın frenleri mi bozuk? Mark Rutte'ye (Hollanda Başbakanı) 100 euro transfer edin ve yola dönebilirsiniz" şeklinde kaydederek insanların ölümüne neden olan düzenlemenin reklam filmini ti'ye aldı.

Reklamda, bir kadın “Bilip bilmeden iki göz yer yaptık. Ama hep ha yıkıldı ha yıkılacak korkusuyla yaşadık. Bizimle helalleşiyorlar mı?” diye soruyor. Reklamın başrol oyuncusu Hasan Kaçan, “Devlet vatandaşın sorununu çözmek için var” yanıtını veriyor.

Yine reklamda yaşlı bir adam “Oğlum evlendiğinde kiraya bile çıkamıyordu. Hanımın bileziklerini sattık, el mecbur bahçede de onlara bir yer yaptık. Bu durum bizim için de geçerli mi” diye sorunca Hasan Kaçan, “Üzme kendini amcacığım evlatların evlerinde gönül rahatlığıyla otursunlar. İnternetten başvurup yapı kayıt belgesini almanız yeterli” cevabını veriyor.

Kaynak: Kısa Dalga