DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'ndan yeni anayasa açıklaması DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'ndan yeni anayasa açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Maltepe’de katıldığı açılış mitinge dönüştü. İmamoğlu geçen genel seçim döneminde iktidarın vaat edip yerine getirmediklerini anımsattı. Mülakatın kaldırılması çağrısı yapan İmamoğlu, “Hani gençlerin başarısı dikkate alınacaktı? 10 ay geçti, kaldırın şu mülakatı. Bari bir yerde adaletiniz olsun. Öyle değil mi sevgili gençler ama diyemiyor. Bunu hatırlatan gazeteci de kalmadı. Bunu ona soracak gazeteci de kalmadı. Bu vaat için metro gibi kredi bulmaya da gerek yok. Bu vaat için yurt dışından bir teknoloji vesaire bulup getirmeye de gerek yok. Bu vaat için alın teri harcanmasını da gerek yok. Bir talimat. ‘Mülakatı kaldırın’ dese, kalkacak. Hatırlayın; bunlar gece yarısı kararname yazmada mahir değiller mi? Bir gecede, kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediler mi?” diye sordu.  

“HANİ GENÇLERİN BAŞARISI DİKKATE ALINACAKTI?”

İmamoğlu şöyle devam etti: “Hadi 10 yıl öncesini hatırlamadınız. Fazla zorlamak istemiyorum. 10 ay öncesine gidelim mi? Sadece 10 ay öncesine. Ne yazıyor burada? ‘Doğru adımlarla yola devam. Kamuya işçi alımlarında, görevin getirdiği zorunluluk dışında mülakat kaldırılacak.’ Ne zaman dediler? 10 ay bitti, 10 ay. 11’nci birinci aydan gidiyoruz. Doğru mu. Kaldırdılar mı? Hayır. Bakın; beni yolda çevirip çevirip duruyorlar. ‘Bu mülakatla alımlara bir son versinler’ diyorlar. ‘Bıktık’ diyorlar. Kim diyor, biliyor musunuz? Gençler. Hani gençlerin başarısı dikkate alınacaktı? Hani nerede? Öyle bir şey var mı? Bu vaat için metro gibi kredi bulmaya da gerek yok. Bu vaat için yurt dışından bir teknoloji vesaire bulup getirmeye de gerek yok. Bu vaat için alın teri harcanmasını da gerek yok. Bir talimat... Değil mi? Bir talimat. ‘Mülakatı kaldırın’ dese kalkacak. Hatırlayın; bunlar gece yarısı kararname yazmada mahir değiller mi? Bir gecede kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediler mi? Orman alanlarını bir gecede imara açmadılar mı? Merkez Bankası’ndan bakanlara, atamalara gece yarısı kararnamesiyle karar almadılar mı ama bu vaadi unuttular, öyle değil mi? Esas unutkanlık bunlar. Bunları milletimize hatırlatacağız.”