Aniden alınan sokağa çıkma yasağındaki hatasını kabul ederek istifa eden ve bu girşimi reddedilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu hareketinin AKP’yi sarstığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Soylu arasındaki rekabet kamuoyuna da sık sık yansırken, AKP kulislerinde, “Süleyman Bey, cuma akşamı oluşan görüntüler nedeniyle aleyhinde Saray fısıltılarının arttığını, bu fısıltıları Saray’a randevu almadan girenlerin ürettiğini anladı. Önce hatayı kabul etti ve eleştirileri üstlendi. Kulislerin pazar günü de sürdüğünü anlayınca istifa yolunu seçti” değerlendirmeleri yapıldığı öğrenildi.

BEKLENMEYEN TEPKİ

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in kulis haberine göre Soylu’nun istifasını açıklamasının ardından iktidar partisinde alışık olunmayan gelişmeler ve tepkiler yaşandı. Bir İçişleri Bakanlığı bürokratının, bakanlık yapmış bir belediye başkanı Soylu’yu savunan mesajlar paylaştığı, pazar günü gece yarısına doğru, sosyal medyadan Soylu’yu destekleyen 1 milyonun üzerinde mesaj paylaşıldığı belirtildi. Destek mesajı atan hesapların bir bölümünün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sürekli savunuyor oldukları, AKP yörüngesinde yer alan, kesintisiz Erdoğan’ı savunan bazı TV kanalları ve yorumcularının da aynı kararlılığı Soylu’yu savunmakta da gösterdiği kaydedildi. Soylu’yu açıktan eleştirmeyenler ve Soylu’yu açıktan savunan şeklinde bir taraflaşmanın olduğu ifade edildi.

‘NEDENİ BİLİNMİYOR AMA DAMAT BEYE BESLENEN SEMPATİ AZ’

“Soylu parti tabanında bu kadar seviliyor mu?” sorusuna AKP kulislerinde “Süleyman Bey’in tabanla ilişkileri iyi, bu konuda sorun yok. Ancak damat beyden duyulan rahatsızlık tepkiyi tetiklemiş olabilir. Nedeni muğlak ama damat beye sempati besleyen az” şeklinde yanıt verildiği belirtiliyor.

İLGİ ÇEKEN REKABET

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yaşananlara ilişkin mesajlarının da siyasette yeni bir durum olduğu belirtilirken, MHP’nin AKP iç dengelerinde taraf konumuna geldiği belirtildi.

İstifayla yaşanan sarsıntının İçişleri Bakanı Soylu’nun konumunu güçlendirdiği, Albayrak’ı ise zayıflattığı ifade ediliyor. Ama rekabetin bitmediği kaydediliyor.