Alınan bilgiye göre Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, İstanbul Emniyeti’nden “Dink cinayeti sanıklarıyla Ergenekon sanıkları arasında somut irtibat var mı” yazısı gönderdi.

Savcıya ulaşan Emniyetin raporunda, Dink cinayeti davası sanıklarıyla Ergenekon sanıkları arasında somut bir irtibata ulaşılamadığı belirtildi.

Balyoz Darbe Planı belgelerinde de “Vurulacaklar” listesinde yer alan Dink için Emniyet gönderdiği cevabın ardından savcı Usta’nın, “somut belge bulunamadığı için suikastin bir Ergenekon eylemi sayılamayacağı” görüşünde olduğu öğrenildi.

Emniyetin raporu neticesinde Dink cinayetin perde arkasında Ergenekon olduğunu desteklemediğine kanaat getiren savcının, mütalaasını 25 Ekim’de görülecek duruşmada okuyacağı ve mahkemeye sunacağı belirtildi.

Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu da "Dink cinayetinin, müvekkili Tuncel'in çapına uymayacak kadar büyük olduğunu" ifade ederek, "Ergenekon"la ilgisi olabileceği gerekçesiyle soruşturmanın genişletilmesini talep etmişti

Polis muhbiri ve cinayetin sanığı Erhan Tuncel, 17 kez Dink cinayeti planları konusunda Trabzon Emniyeti’ne bilgi verdi. Reşat Altay’ın başında olduğu Trabzon polisi, Dink’in nerede ve nasıl öldürüleceğine kadar bütün detayları biliyordu. Ancak cinayeti önlemek için harekete geçmediler. Daha sonra Trabzon Emniyeti, İstanbul Emniyeti’ne geçtiği bir yazıda Hrant Dink’in öldürüleceğini bildirmesine rağmen önlem almayan İstanbul Emniyeti’nin ‘Ergenekon bağlantısı yok’ iddiası, Dink cinayetinin en başında ileri sürülen ‘birkaç serserinin işi’ tezine tekrar dönülmüş oldu. (ANF)