Hindistan'ın Bihar eyaletinin Amiyawar köyünde, geçen hafta 18 metre uzunluğunda ve 500 ağırlandaki bir köprü çalındı. Dört-beş kişiden oluşan hırsızlar grubu, üç gün boyunca kullanılmayan eski köprünün parçalarını buldozer ve gaz kesici ile sökerek hurdacılara sattı.

Ancak, köy sakinleri hırsızları yıkılma tehlikesi altında olan köprüyü sökmek için gelen devlet görevlileri olduğunu sandı. Olay mahalinden 200 metre uzakta yaşayan yerel gazeteci Jitendra Singh, BBC'ye yaptığı bir açıklamada “Kimse bunun bir soygun olduğundan şüphelenmedi. Her gün yürüyüşe çıkıyorum ve geçen hafta adamların köprüde çalıştıklarını gördüm. Köydeki diğer herkes de gördü” şeklinde konuştu.

OLAYLA İLGİLİ SEKİZ KİŞİ TUTUKLANDI 

Polis memuru Ashish Bharti, olayla ilgili sekiz kişinin tutuklandığını ve dört kişinin daha arandığını söyledi. Tutuklananlar arasında yerel su işleri dairesinde çalışan bir çalışan da bulunuyor.

Demirden yapılan köprü, 1976 senesinde inşa edilmişti, ancak yakınına beton bir köprünün inşa edilmesinden sonra 2000 yılının başlarından beri kullanılmıyordu. Köy sakinleri köprünün yıkılmak üzere olduğunu söyleyip devlet yetkililerinden köprünün sökülmesini talep ediyordu.