Geçtiğimiz günlerde 'TransGayFashion' defilesi hakkında bir yazım oldu. Defilenin içeriğinden, çalışmalarından, organizasyonundan az/çok bahsetmeye çalıştım. İşte o defile 20 Kasım günü birbirinden güzel insanların katılımıyla gerçekleşti.

Sosyolog Pınar Selek'in Trans bireyler tezinden ilham alarak koordinasyonu üstlenen Öykü Ay, çok güzel bir geceye imzasını attı. Tabi organizasyonda yer alan diğer isimleri unutmamak gerek. O isimlerden bir diğeri ise sempatikliği ve sahne şovlarıyla tanınan Seyhan Arman.

Gecenin ne kadar renkli ve güzel geçtiğini şimdi biraz daha iyi anlayabiliriz. Ben kısaca geceden bahsetmek istiyorum:

Etkinlik kısa bir slayt gösterisi ile başladı: 'Herkes eşit doğar!'

Biraz duygulandık, biraz daha bilinçlendik, biraz da düşündük.

Ardından Seyhan ile başladı program.

Tabi ki duygusallık, yerini tebessümlere bıraktı.

Ardından defilede yer alan trans bireylerin sahneye çıkmasıyla birlikte defile başladı. Kıyafetler, makyaj, organizasyon harikaydı! Hepsini ayrı ayrı tebrik etmek gerekir. Tabi asıl harika olan bir önceki yazımda bahsettiğim gibi: Birçok transın bir araya gelerek, medya üzerinde farklı bir izlenim bırakması oldu. But Trans güzellik yarışması ardından ikinci kez Trans bireyler cinayet ile gündeme gelmedi.

Evet! Birlik olursak çok şey yaparız!

Bunu da çok iyi göstermiş olduk. En azından şahsım adına böyle düşünüyorum.

Ve 20 Kasım..

'20 Kasım nefret suçu mağduru trans bireyleri anma günü' olması sebebiyle Çağla Akalın ve arkadaşlarının hazırladığı kısa bir gösteri oldu. Verilen mesaj çok açıktı: 'Yaşamak istiyoruz!'

Çok güzel bir performans sergilediler. Hepimiz hüzünlendik; ama bir o kadar da verdiğimiz mücadelenin kutsallığının bilincine vardık.

LGBTİ bireylerin özgürleşmesi kadının, kadının özgürleşmesi toplumun özgürleşmesidir!

Çok net!

Velhasıl yine geceye dönecek olursak, tabi bu duygusallık çok sürmedi. Katledilen trans bireyleri andıktan sonra sahneye Ayta Sözeri, Sevda Demirel, Enka çıkarak güzel bir gece yaşattılar. Zenne şovunu da unutmamak lazım.

Kaçırılmaması gereken bir gece oldu diyebilirim.

Tabi programın bir diğer amacı ise; elde edilen tüm gelirin, yardıma ihtiyacı olan trans bireyler için harcanacak olması.

Emeği geçen herkese çok teşekkür etmek lazım. Dayanışmayla, özgür yarınlara..