Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunduğu cezaevinde kaleme aldığı “Kürt Siyasetinin Mor Rengi” isimli kitabı HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ile Meral Danış Beştaş okurlar için imzaladı.

Serkan Alan'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre “Bağzı Kitaplar Kardeştir” sloganıyla düzenlenen “1’inci Çankaya Kitap Buluşması”nda dayanışma imzası veren milletvekilleri okurlarla bir araya geldiler.

GÜLTAN KIŞANAK’IN İMZALARIYIZ DİYORUM’

Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki imza etkinliği sırasında verdiği özel demeçte Filiz Kerestecioğlu, Kışanak’ın kaleme aldığı kitabın ön sözünde yazdığı bölüme dikkat çekerek, “Kışanak 80’lerden sonra cezaevindeyken sadece iki Kürt kadın belediye meclis üyesinin cezaevinde olduğunu, bugün ise onlarca kadın milletvekili, belediye eşbaşkanları, meclis üyelerinin cezaevinde olduğundan söz ediyor” dedi.

Kerestecioğlu şunları söyledi, “Bizde ise kötüye işaret olarak algılanıp demokratik siyasetin yapılması engellenerek özellikle kadınlara yönelik baskılar artarak yoldaşlarımız cezaevlerine konuldular ama onlar oradan da üretmeye devam ediyorlar. Özellikle Gültan Kışanak çok sevgili bir dost ve sadece Kürt kadın hareketinin değil Türkiye kadın hareketinin önemli aktörlerinden birisi. Biz de onunla her zaman omuz omuza mücadele içerisinde olduk. 90’lardan itibaren feminist hareketin mücadelesiyle Kürt kadın hareketinin buluşması çok anlamlı biçimde Türkiye’de hâlâ devam ediyor. Ben kadınlardan çok umutluyum. Onların cezaevinden çıkacağına da inanıyorum ve dışarıda da üreteceklerdir. Meral vekilimle birlikte burada Gülten Kışanak’ın imzalarıyız diyorum. Onun imzalarıyız ama kendisi çıkacak ve kendisi imzalayacak, dışarıda da üretmeye devam edecek. Hüzünlüyüz ama bu kadar üretken arkadaşlarımız olduğu için mutluyuz ve gururluyuz”.

22 KADIN SİYASETÇİNİN HİKÂYELERİ

Gültan Kışanak’ın kaleme aldığı kitapta bir önceki dönem HDP Eşbaşkanlığı görevini yürüten Figen Yüksekdağ ile Aysel Tuğluk, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Leyla Güven, Burcu Çelik Özkan, Gülser Yıldırım, Sebahat Tuncel, Edibe Şahin’in aralarında bulunduğu 22 siyasetçi kadının hayat öyküleri yer alıyor.