HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve milletvekilleri Mahmut Celadet Gaydalı, Erdal Aydemir, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Şevin Çoşkun, Bitlis ve Tatvan’da esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Oluç, “2023’te en güçlü bir şekilde Meclis’te olmalıyız. HDP olmadan, HDP anahtarı olmadan hiç kimse ne yasa çıkarabilir ne de anayasayı değiştirebilir. Bugün Kürt halkını yok sayanlar bilsinler ki Kürt halkı da onları yok sayacaktır. Ne HDP ne de halkımız koltuk peşinde değildir. Şunu iyi bilsinler ki HDP Türkiye’yi yönetecek güce sahiptir” dedi.

Bitlis kent merkezindeki esnaf ziyaretinde konuşan Grup Başkanvekili Oluç, şunları söyledi:

“Biz ne Millet İttifakı ne de Cumhur İttifakı ile yol yürüyeceğiz; biz Demokrasi İttifakı etrafında kenetleneceğiz. Bundan dolayı 6’lı masayla olmayacağımızı söyledik. Bakanlık meselesi bizim söylediğimiz bir şey değil, tamamen kendilerinin kamuoyuna söylediğidir. HDP olarak bakanlık da istemedik, talep de etmedik.”

"HDP OLMADAN KİMSE KAZANAMIYOR"

“Artık bu ülkede faşist rejimin değişmesi gerekir. Bunun için de mücadele ediyoruz. Zaten bizim kurduğumuz bir ittifak var. Cumhurbaşkanı kim olmak isterse istesin, HDP oyları olmadan kimse kazanmıyor. Biz de bu durumda 11 madde sıraladık. Hangi ittifak bu maddelere uyarsa biz onlarla oturup müzakere ederiz. Eğer bunu kabul etmezlerse biz de halkımıza sorar, kendi adayımızla seçime gideriz. Ondan dolayı HDP önümüzdeki dönemin anahtar partisidir.”

"GÜÇLÜ OLMANIN YOLU KARARLI MÜCADELEDİR"

Bitlis kent merkezinin ardından Tavan’a geçen heyetimiz ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti. Oluç Tatvan’da ise şunları söyledi:

“Herkes seçim için çalışıyor. Bizler de HDP’yi halkın desteği ile seçimlerde güçlü çıkarmak istiyoruz. Türkiye’nin demokrasisi ve barışı için mücadele ediyoruz. Güçlü olmanın yolu daha örgütlü ve daha kararlı mücadeledir. Asla birliğimizi bozmadan daha çok çalışmak istiyoruz.

“Uzun yıllardır büyük bedeller ödeyerek direndik ve bugünlere geldik. Bütün baskı ve zulümlere rağmen mücadelemizden asla vazgeçmedik, diz çökmedik, boyun eğmedik. 2023’te en güçlü bir şekilde Meclis’te olmalıyız. HDP olmadan, HDP anahtarı olmadan hiç kimse ne yasa çıkarabilir ne de anayasayı değiştirebilir. Bugün Kürt halkını yok sayanlar bilsinler ki Kürt halkı da onları yok sayacaktır. Ne HDP ne de halkımız koltuk peşinde değildir. Şunu iyi bilsinler ki HDP Türkiye’yi yönetecek güce sahiptir.”