HDP Kadın Milletvekili Adayları seçim çalışmaları kapsamında futbol maçı düzenleyerek futbolda kadının rengini ve dayanışma ruhuyla barajların nasıl aşılacağını gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. Bölge Kadın Koordinasyonu tarafından HDP kadın milletvekili adayları ile kadın futbol takımı Libertariyaslı kadınlarla Kalamış Sosyal Tesislerinde futbol maçı düzenlendi.

Futbol sahasına yedi farklı dilde "Kadın yaşam özgürlük" pankartının asıldığı maçta kadınlar, "Faşo lige hayır", "Özgür kadın özgür futbol" ve "Metal işçileri direnişte kadınlar destekte" dövizleriyle sahaya girdi.

Kadın dayanışmasının ve renkli sahnelerin yaşandığı karşılaşmada kadınların birbirlerinden top alma şekilleri ise adeta bir tatlı rekabete dönüştü. Maç sırasında çalan "Keçe Kurdan" şarkısının duyulmasıyla birlikte rakip takımın kadınları bir araya gelerek halay çekti ve devamında ise "Jin jîyan azadî" ve "Seni başkan yaptırmayacağız" sloganları attı.

Yaşanan renkli sahnelerden biriyse atılan gollerden sonra gol sevinci olarak sağa sola koşup sahanın orta yerine tükürmek gibi eril hareketlerin yerine kadın rengi ile halay çekip zılgıt atmak oldu. Maç skorunun 10-11 bitmesiyle ile birlikte kadınların futbol maçı, barajların dayanışma ruhu ile yıkılacağının göstergesi oldu.

'PASSOLİG'İ KALDIRACAĞIZ'

Maç sonrası HDP Milletvekili Adayı Serpil Kemalbay, "Bu karşılaşmayla amacımız endüstriyel futbola karşı olduğumuzu göstermek. Spor kar amacı güden bir sektör olarak kabul ettiğimiz bir olgu değil. Sporu bütün halkın, gençliğin, kadınların, erkeklerin, yaşlıların, engellilerin, toplumun bütün kesimlerine yayılmasını istiyoruz. Passolig uygulamasına karşı çıktığımız için HDP’nin bildirgesinde Passolig’in kaldırılacağı var. Barajı aştığımız taktirde Passolig'i kaldıracağız" dedi.

Milletvekili adaylarından Hülya Avşar ise, maç sonucunu değerlendirerek, "Burada birlikte kazandık. Aslında bütün alanların kadınlarla birlikte güzelleştiğini gördük. Futbolun sonunda da eşit bir beraberlikten sonra halaya durduk. Biz bütün alanların ortak bir birliktelik temelinde yaşam bulmasını ve bütün futbol camiasını da özgürleşmek iddiasındayız" diye konuştu. (ETHA)