Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü, "Biz değiştireceğiz derhal istifa" şiarıyla Gebze'de bulunan Mevlana Kapalı Pazar Alanı'nda miting düzenledi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Türkiye için büyük bir şans olduğunu belirterek, “Artık AKP-MHP’yi göndermek zorundayız” dedi. 

"GÖZLERİNİZDE YALAN VE YAĞMA GÖRÜYORUZ"

Mitingde konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, tecride, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı alanlarda olduklarını belirterek, “Biri ‘gözlerimin içene bakın ne görüyorsunuz’ demişti. Biz ne görüyoruz biliyor musun? Yalan ve yağma görüyoruz. Daha ne görüyoruz. Sizde iktidardan düşme korkusu görüyoruz” dedi.

"BİR AN ÖNCE ERKEN SEÇİM GELSİN"

Ülkede yaşanan çok krizlere dikkat çeken Gergerlioğlu, “Sata sata ülkeyi bitirememişler. Hala satacak şeyler bulmaya çalışıyorlar. Ekonomiyi berbat ediyorlar. Kurallara uygun olmadan 'faizi düşüreceğim' diyor saraydaki zat. Senin bu politikalarınla anca yağma ve yalanı arttırırsınız. Günlerdir Kocaeli'nde dolaşıyorum. Esnafın durumu perişan. Biz diyoruz ki bir an önce seçim gelsin ve bu iktidardan kurtulalım. Edi bes ê diyoruz” ifadelerini kullandı.

"SORUŞTURMALARINIZ VIZ GELİR TIRIS GİDER"

Cezaevlerinde yoğun bir baskı ve tecridin olduğunu dile getiren Gergerlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zorbalıkla yüz binlerce kişi mahpus ediliyor. Daha geçen gün Aysel Tuğluk için Kandıra Cezaevi önünde açıklama yaptık ve ikinci Garibe Gezer vakası yaşanmasın dedik. Kalktılar hakkımda soruşturma başlattılar. Hekimliğinden ihraç edildim, susmadım. Vekilliğimden ihraç edildim, susmadım. Sizin soruşturmalarınız vız gelir tırıs gider.”

Kaynak: MA