HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve HDP milletvekilleri Mehmet Emin Adıyaman ile Berdan Öztürk, referandum çalışmaları kapsamında Iğdır, Doğubayazıt ve Diyadin’deydi.

Üç ilçede de halkla buluşan heyet adına konuşan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, yurttaşlara, "Başlatılan savaşı kabul ediyor musunuz" diye sordu. 

Yıldırım şöyle konuştu:

2 hafta sonra referanduma gidiyoruz. Sizden rica ediyoruz; herkesin kapsını çalın, kahvede, evde, misafirlikte, sokakta, çarşıda bu ülkenin kalıcı ve onurlu barışına kapı aralayacak bir hayır elde etmeye çalışın. Ben yüzde 80 dedim ama siz yüzde 90 hayır çıkarırsınız. 

Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel’in tutukluluğunu, Kanun hükmünde kararnameleri, gasp edilmiş belediyeleri kabul ediyor musunuz? Çözüm sürecine dönüşü onlar bozmadı mı? Bu ülkenin 100 yıllık tarihsel geçmişi hepimizin bir arada yaşamasına imkan tanıyorken başlatılan savaşı kabul ediyor musunuz?