HDP Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin devamsızlık sebebiyle düşürülmesinin ardından HDP, AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili iddiaların soruşturulmadığını hatırlattı.

Duvar'da Zehra Bayar'ın haberine göre, HDP’li Serpil Kemalbay, “Taşkesenlioğlu da geldi mi oy vermeye?” diye sordu.

Meclis tutanaklarına göre Taşkesenlioğlu, Genel Kurul’a gelerek Semra Güzel’in milletvekilliğinin devamsızlıktan düşürülmesi yönünde oy kullandı.

HDP Milletvekili Semra Güzel’in TBMM’de altı birleşime mazeretsiz katılmaması sebebiyle düşürülmesi sonrası Genel Kurul’da tansiyon yükseldi.

HDP sıralarından “Bunun ismi darbedir”, “Halkın oylarının hırsızlarısınız” “Halkın iradesini alıyorlar, suçlusunuz, yargılanacaksınız” sesleri yükseldi. AK Parti ve MHP milletvekilleri de “Lanet olsun teröristlere”, “Terör, terör”, “Bravo” diye bağırdı.

‘ZEHRA’YI NİYE YARGILAMADINIZ, ZEHRAYI DA YARGILAYIN’

Tartışma devam ederken HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve ailesinin bazı üyelerinin adının karıştığı rüşvet ve borsa spekülasyonu iddialarını hatırlatarak, “Zehra'yı niye yargılamadınız, Zehra’yı da yargılayın” diye seslendi.

'TAŞKESENLİOĞLU DA GELDİ Mİ OY VERMEYE?'

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç da “Borsa spekülasyonu yapanlara ne oldu?” diyerek tepki gösterdi. HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Taşkesenlioğlu da geldi mi oy vermeye?” diye sordu.

TAŞKESENLİOĞLU GENEL KURUL'DAYDI

Genel Kurul tutanaklarına göre Zehra Taşkesenlioğlu, Genel Kurul’a gelerek Semra Güzel’in milletvekilliğinin devamsızlıktan düşürülmesi yönünde oy kullandı.

Taşkesenlioğlu’nun eski eşi, eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kardeşinin adı rüşvet ve borsa spekülasyonu iddiaları ile anılmış, Taşkesenlioğlu’nun da bu suçları gizlediği iddia edilmişti.