HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin İzmir Güzelbahçe Seçim Bürosu’nun açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘idam’ açıklamasına tepki gösteren Temelli, “Seçim yaklaşıyor, 7 Haziran’a giderken uyguladıkları taktikleri yine hayata geçirmeye başladılar. Yine savaş söylemi, yine düşmanlık. Tıpkı 7 Haziran ve 1 Kasım’da yaptıklarını, Kandil üzerinden hayata geçirmeye çalışıyorlar. Dün baktı ki, Kandil de yetmemiş, bu onurlu halkın evladı Demirtaş’ı idamla tehdit ediyor. Değil idamla, neyle tehdit edersen et, biz nerede olursak olalım bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Temelli, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Gidilmedik yer kalmasın diye yollardayız. Madem televizyona çıkarmıyorlar, hepimiz canlı yayındayız. İşte canlı yayın bu. 24 Haziran’a 13 gün kaldı. 7 gün 24 saat çalışacağız. Bu ceberrut iktidardan, bu tek adam rejiminden, Erdoğan’dan hep beraber kurtulacağız.

‘ARTIK ÖNCELİKLİ SORUNUMUZ ERDOĞAN SORUNU’

Bugün bu ülkede birçok sorun var. Her yer sorun yumağı. Ama artık öncelikli sorunumuz Erdoğan sorunu. Türkiye’’deki tüm halklar, tüm inançlar yan yana gelecek, demokrasinin, barajın önündeki bu barajı, bu duvarı yıkacak. O yüzden de diyoruz ki, “faşizme karşı omuz omuza”.

‘İDAMLA DEĞİL NEYLE TEHDİT EDERSEN ET BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Seçim yaklaşıyor, 7 Haziran’a giderken uyguladıkları taktikleri yine hayata geçirmeye başladılar. Yine savaş söylemi, yine düşmanlık. Tıpkı 7 Haziran ve 1 Kasım’da yaptıklarını, Kandil üzerinden hayata geçirmeye çalışıyorlar. Dün baktı ki, Kandil de yetmemiş, bu onurlu halkın evladı Demirtaş’ı idamla tehdit ediyor. Değil idamla, neyle tehdit edersen et, biz nerede olursak olalım bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz.

‘DEMİRTAŞ DİMDİK KARŞINDA DURMAYA DEVAM EDİYOR’

Tehditlerine rağmen Demirtaş da dimdik karşında durmaya devam ediyor, dün olduğu gibi bugün de söylüyor: “Seni başkan yaptırmayacağız.”

Tehditler savurarak, insanları düşmanlaştırmaya çalışarak ve yalan söyleyerek 3 tane oyun peşine düşmüşler. HDP’nin 80 vekilini aşırıp 2. turu garantileyecek. Bunu engellemenin yegane yolu sandığa gitmektir. Sandığa giderek irademize, geleceğimize, Demirtaş’a sahip çıkma zamanıdır.

‘KENDİ AİLESİ ZENGİN OLSUN DİYE SAVAŞ POLİTİKASI DAYATIYOR’

Buraları yağmaladılar. Kentsel kirliliğin en fazla olduğu yerdir. Nasıl insanların kanser edildiğini bizzat burada yaşıyoruz. Bugün yine çıkmış diyor ki ne güzel İHA’ları, SİHA’ları   üretiyoruz, bu sayede savaş gücümüz yükseldi. Kim üretiyor İHA’ları, SİHA’ları? Damadı. Kendi ailesi zengin olsun diye savaş politikası, yolsuzluk politikası dayatıyor. Buna engel olmak için herkesi HDP’de buluşmaya bu barajı yıkmaya çağırıyoruz.

24 Haziran’da tüm halklar, tüm farklı kesimler yan yana gelecek. 16 yıllık ceberrut iktidardan hep birlikte kurtulacağız. Tüm Türkiye halklarına hangi partiden, hangi düşünceden olursa olsun, “gelin birlikte bu iktidardan kurtulalım” diyoruz. Demokratik bir anayasayı birlikte yapalım, demokratik bir siyaset zeminini birlikte var edelim. Sonra bu demokratik zemin üzerinde siyaset yapalım. Önce bu ülkede demokrasiyi yok etmek isteyen zihniyetten kurtulalım.

‘ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI’

Şimdi dayanışma zamanı. Bugün sandıklarımıza birlikte sahip çıkacağız. HDP  o sandıklardan çıktığında bu ülkede barışın yolu da, demokrasinin yolu da açılacak. Kazanacağız, mutlaka kazanacağız.

‘25 HAZİRAN SABAHI HEP BİRLİKTE HALAYA DURACAĞIZ’

Hepimiz müşahit olacağız, sandıklara sahip çıkıp oylarımızın takipçisi olacağız. Biliyoruz her türlü engeli çıkaracaklar. Ama biz her türlü engele rağmen oyumuzun, sandığımızın peşinde olacağız. 24 Haziran’da biz kazanacağız. 25 Haziran sabahı hep birlikte halaya duracağız, tüm tutsak arkadaşlarımızı özgürlüklerine kavuşturacağız.

Demokrat Haber/İzmir