HDP’nin İstanbul Bakırköy’deki mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aynı saatlerde Yenikapı’da yapılan Ak Parti mitingine Tansu Çiller’in de katılmasına gönderme yaparak, “Bu halk seni Tansu Çiller’in yanına göndermeye kararlı” dedi.

Pervin Buldan şöyle konuştu: “5 kilometre ötede Beyaz Toros ittifakı kurmuşsun. Yanına Mehmet Ağar’ı, Tansu Çiller’i, Sedat Peker’i almışsın. Bu halk seni Tansu Çiller’in yanına göndermeye kararlı. Elinden gelse Kenan Evren’i mezardan çıkarıp onunla da ittifak kuracaksın. Oysa burada rengarenk bir ittifak var. Esas kalıcı ittifak budur, onlarınki geçici. Burada halkların ittifakı var.”

90’lı yıllarda gözaltında kaybetme, yargısız infaz, köy yakma politikalarının mimarlarından olduğu iddia edilen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu da Ak Parti’den Elazığ milletvekili adayı olmuş, Ağar, "Oğlumun AK Parti’de siyaset yapması benim de gönlümü hoşnut etti” demişti.

Mafya olduğu iddiasıyla daha önce tutuklanan Sedat Peker de çeşitli zamanlarda Erdoğan'a destek verdiğini açıklamıştı. Ak Parti'nin ittifak yaptığı MHP'nin genel başkanı Devlet Bahçeli de "ülkücü mafya" olarak tabir edilen ve organize suç örgütü lideri olmaktan tutuklu Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz için af istemiş, Çakıcı'yı cezaevinde ziyaret etmişti.

Tansu Çiller’in Ak Parti mitingine katılması diğer gelişmelerle birlikte sosyal medyada "90'ların kabusu, çeteler, derin devlet, ‘Eski Türkiye’ geri döndü” şeklinde yorumlandı.

BBP destekli Ak Parti ve MHP 24 Haziran seçimlerine "Cumhur İttifakı" adıyla katılıyor.