Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı seçim takvimine göre, seçmen kayıt yerlerinin değiştirilmesi için 31 Aralık 2018 tarihini son gün olarak belirledi.

31 Aralık’a kadar il ve ilçelerde nüfus müdürlüklerine başvuran yurttaşlar, 31 Mart’taki yerel seçimler için oy kullanmak için kayıtlarını değiştirdi.

Siirt İl Nüfus Müdürlüğü’nde ise çok farklı bir durum gelişti. Adreslerini taşımak için 31 Aralık günü Nüfus Müdürlüğü’ne giden yurttaşlara görevliler tarafından "aldıkları talimat" ile işlem yapmayacakları yanıtları verildi.

Kayıtları yapılmayan çok sayıda kişi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Örgütü'ne başvuruda bulundu.

'MAKAMINDA YOKTU'

Konuya ilişkin konuşan HDP Siirt Milletvekili Sıddık Taş, 31 Aralık tarihinde yurttaşların partilerini ve kendisini arayarak, Nüfus Müdürlüğünde yaşanan durumu bildirdiğini ifade ederek, "Kayıt taşınma işlemlerinin yapıldığı son gün olan 31 Aralık'ta İl Nüfus Müdürlüğüne yurttaşlar gidip başvuruda bulunuyor.

Fakat herkes geri çevriliyor. Adres kayıt işlemleri yapılmıyor. Ancak yurttaşlar, o gün kayıt taşıma için gelen korucuların işlemlerinin yapıldığını söylüyor. Şikayetler üzerine nüfus müdürü ile telefonla görüştüm. Ardından bire bir de görüşmek üzere makamına gittim, fakat kendisi ‘vali çağırmış’ diyerek makamından ayrıldığını öğrendim" dedi.

'YSK’YE BAŞVURACAĞIZ’

Nüfus müdürlüğünde memurlar ile yapılan görüşmeyi aktaran Taş, "Yarım saat kadar orada bekledikten sonra nüfus müdürünü telefonla tekrar aradım, önce telefonlara çıkmadı, ardından ise telefonunu kapattı. Orada memurlara neden işlem yapmadıklarını sorduğumda ise ‘ben bir memurum, bana müdürümün verdiği talimat, işlem yapılmamasıdır’ yanıtını aldık. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Öncelikle valinin bir talimatı var mı yok mu? Bunu araştırıyoruz. YSK'ye gerekli şikayetlerde bulunacağız" dedi.