HDP Merkez Yürütme Kurulu, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve savaş gündemiyle bugün toplanıyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partinin Genel Merkezi’nde bugün toplanıyor. MYK’nin gündeminde, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılan tecrit, Federe Kurdistan Bölgesi ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılar, seçimler, AKP-MHP’nin Anayasa değişikliği teklifi yer alıyor.

İMRALI TECRİDİ

PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan 25 Mart 2021’den bu yana haber alınamamasıyla kamuoyunda başlayan kaygılar, Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’nin Eylül ayında gerçekleştirdiği ziyarete dair asılsız açıklamalarla arttı. MYK, İmralı tecridini ve CPT ziyaretini temel gündem olarak ele alacak.

SEÇİM AYARLI SAVAŞ

AKP-MHP’nin 14 Nisan’dan bu yana Federe Kurdistan Bölgesi’nin Zap, Metîna ve Avaşîn bölgesinde kimyasal silah kullanımıyla, 20 Kasım’dan bu yana Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik sürdürdüğü saldırılar ele alınacak. İktidarın savaş konseptini “seçim ayarlı savaş” olarak değerlendiren HDP, buna karşı gerçekleştirilecek olan miting, yürüyüş ve halk buluşmalarının takvimini belirleyecek.

Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanlığı adayını tartışacak, seçim çalışmaları kapsamında yürütülen çalışmaları da değerlendirecek. Toplantıda, ayrıca AKP-MHP’nin hazırladığı başörtüsüne anayasal güvenceyi öngören Anayasa değişikliği teklifini de değerlendirecek.