HDP, yarın toplanacak 2’nci Olağan Kongresi için hazırlanırken, eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile yola devam edilmesi kararı alındı.

HDK, 6. Genel Kurulu'nun ardından 121 kişiden oluşan Genel Meclis ile Çözüm ve Uzlaştırma Komisyonu'nda yer alan üyelerini açıkladı.

Yeni dönemde eş sözcülüğe Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü seçildi.

HDK GENEL MECLİSİ’NE 4 LGBTİ AKTİVİSTİ

Genel Meclis’te 4 LGBTİ aktivisti de yer aldı. Kaos GL’den Remzi Altunpolat ve İstanbul LGBTİ’den Zelal Demir’in yanı sıra LGBTİ aktivistleri İrem Güven ve Derya Barış yeni dönemde HDK Genel Meclis üyesi olarak çalışacak.

HDP'nin 2. Olağan Büyük Kongresi, "Demokratik Siyaset, Demokratik Özerklik, Demokratik Cumhuriyet" temasıyla yapıldı.

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ yeniden eş genel başkanlığa seçildi. Başkanlık seçiminin ardından HDP'nin yeni PM üyeleri de belli oldu.

Parti Meclisi’nde geçtiğimiz dönemde PM üyeliği yapan LGBTİ aktivisti Cihan Erdal da yer alıyor.

Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, HDP, bazı siyasi partileri, söylemleri sebebiyle davet etmedi.

HDP, kongre için AKP, MHP, Büyük Birlik Partisi ile Vatan Partisi'ne davet göndermedi.

CHP adına ise HDP kongresine Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan geldi. Ayrıca kongreye, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Eş Başkanı Alper Taş, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, DSP'den Nursel Kızılırmak, Emek Partisi'nden de eski HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel katıldı.

Salona 'Vicdani ret hakkı tanınsın', 'Hasta tutsaklar insanlık ayıbıdır', 'Zindanlar boşalsın, siyasi tutsaklara özgürlük', 'Katıl, harekete geç, değiştir' yazılı pankartlar asıldı.

Kaos GL, HDK bileşeni olmakla birlikte, bir siyasi parti olan HDP’ye örgütsel düzeyde katılmıyor.

(Kaynak: Kaos GL)